Prima   |  Istorii umane | Centrul „La Strada” a lansat o campanie pentru moldovenii ce pleacă la muncă peste hotare

Centrul „La Strada” a lansat o campanie pentru moldovenii ce pleacă la muncă peste hotare

01.03.2019   175 Accesări  
Centrul Internațional „La Strada” a lansat astăzi o campanie de informare pentru cetățenii Republicii Moldova care sunt în căutarea unui loc de muncă peste hotare.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
BNS: Numărul de elevi şi studenţi în Republica Moldova s-a micşorat
04.10.2019   50 Accesări   
120 de mame şi-au găsit alinare la Centrul maternal „În braţele mamei”
22.09.2019   71 Accesări   
 
 

Scopul campaniei este susținerea migrației sigure și prevenirea traficului de ființe umane. Aceasta a debutat cu un spot video care accentuează cât este de important pentru cetățeni să se informeze înainte de a pleca la muncă în străinătate, pentru a evita riscurile de a fi înșelați.

Directorul executiv al Centrului „La Strada”, Ana Revenco, a explicat că oamenii nu știu în ce constă procesul de angajare legală la muncă. „Nu trebuie să lăsăm disperarea să fie ochelarii prin care alegem o ofertă de muncă atât de necesară pentru noi și familia noastră. Concetățenii noștri nu pun întrebări, nu cunosc care sunt dedesubturile acestui proces și ajung, din nefericire, să fie înșelați de tot mai multe persoane rău intenționate, de la escroci la traficanți de persoane”, a precizat Ana Revenco.

Potrivit centrului „La Strada”, pentru Republica Moldova, cel puțin în ultimii cinci ani, se conturează o formă specifică a traficului de persoane și anume exploatarea prin muncă a cetățenilor noștri. Datele statistice ale Liniei fierbinți pentru migrație sigură și anti-trafic, pentru anul 2018, conturează tendințe îngrijorătoare în ceea ce privește nivelul de informare și de vigilență al cetățenilor Republicii Moldova aflați în căutare unei surse de venit peste hotare. Astfel, site-urile specializate și rețelele sociale se mențin stabil în topul surselor de căutare a unui job peste hotare. Totodată, practic fiecare al cincilea apelant la Linia fierbinte este pe cale să accepte o ofertă de muncă de la o persoană total necunoscută.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney