Prima   |  Istorii umane | Peretele unui centru de educaţie curativă a prins culoare

Peretele unui centru de educaţie curativă a prins culoare

11.04.2019   496 Accesări  
Peretele unui centru de educaţie curativă din capitală a prins culoare după ce mai mulţi elevi de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chişinău, împreună cu un grup de studenţi din Finlanda, au pictat un tablou în care sunt reprezentate cele două culturi. Tinerii pictori au dat dovadă de talent şi măiestrie, realizând o adevărată operă de artă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Peste 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane în cadrul Caravanei de Crăciun
25.12.2019   403 Accesări   
Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE
24.12.2019   377 Accesări   
 
 

Pictatul pe perete a fost o experienţă nouă pentru studenţi. Procesul le-a părut dificil, însă foarte interesant.

Ideea şi schiţa tabloului îi aparţine profesorului Vladimir Palamarciuc.

„Împreună cu studenţii din Finlanda noi am realizat lucrarea respectivă în acest hol. Este o pictură care uneşte poporul moldovenesc cu cel finlandez, dar şi culturile acestor naţionalităţi”, a spus Vladimir Palamarciuc.

Tabloul reprezintă anotimpul toamna, îmbinând nuanţe de maro, verde, galben şi roşu.

„Ne-am propus o asemenea activitate pentru că e benefică pentru această instituţie, un desen ce sper să bucure ochii copiilor care studiază aici şi totodată să ne manifestăm calităţile profesionale ce le avem noi şi să ne cunoaştem mai bine”, a specificat Alexandra Clapatiuc, directoare interimară la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”.

„Pentru copiii noştri cu dizabilităţi, şi pentru părinţi, şi chiar pentru pedagogi va fi o imagine şi o amintire foarte frumoasă. Este ceva artistic şi foarte important”, a declarat Ilie Tărâţă, director adjunct al Complexului Pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu”.

La Complexul Pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu” din capitală învaţă 80 de copii.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney