Prima   |  Istorii umane | Ambasada Turciei în R. Moldova a organizat o masă de sărbătoare pentru persoane în etate și cu dizabilități

Ambasada Turciei în R. Moldova a organizat o masă de sărbătoare pentru persoane în etate și cu dizabilități

24.05.2019   77 Accesări  
Circa 200 de persoane în etate și cu dizabilități au beneficiat ieri de o cină și un concert oferite de Ambasada Turciei în R. Moldova și Agenția Turcă pentru Dezvoltare și Coordonare /TIKA/. Acțiunea de caritate a avut loc la Centrul de plasament pentru persoane în vârstă și persoane cu dizabilități din municipiul Chișinău.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Medalii de argint şi bronz pentru Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Informatică
14.08.2019   34 Accesări   
Un grup de tineri au salubrizat scuarul Teatrului „Anton Cehov”
04.08.2019   78 Accesări   
 
 

Solicitat de MOLDPRES, Ambasadorul Republicii Turcia în R. Moldova, Gürol Sökmensüer, a menționat că TIKA organizează frecvent asemenea acțiuni de caritate în R. Moldova, precum și în întreaga lume. ”Cele circa 200 de persoane în etate, care au fost prezente la eveniment, au trăit momente deosebite, iar noi suntem foarte bucuroși că am avut posibilitatea să readucem zâmbetele pe fețele lor”, a subliniat oficialul turc.

La rândul său, directorul Centrului de plasament pentru persoane în vârstă și persoane cu dizabilități, Gheorghe Bejenari, a afirmat că bucatele au fost pregătite în funcție de diagnosticul pacienților din instituție. ”De ani buni nu am mai văzut un asemenea eveniment, fapt pentru care suntem recunoscători Ambasadei Turciei și Agenției TIKA”, a mai spus Gheorghe Bejenari.

În fața celor prezenți au susținut un concert Angela Roșcovan, Ana Odobescu și alți interpreți.

Pe 20 mai, Ambasada Turciei și Organizația Semiluna Roșie TurkKizilayi au organizat o masă de sărbătoare pentru 100 de copii orfani și din familii nevoiașe din municipiul Chișinău. De asemenea, acestora le-au fost oferite cadouri. Zilele trecute, Guvernul Republicii Turcia, în persoana Agenției TIKA a înmânat 690 de pachete cu produse alimentare destinate satelor din UTA Gagauz-Yeri. Ulterior, a fost organizată o cină la Azilul de Bătrâni din Comrat pentru circa 150 de persoane de etate.

Astăzi, vor fi înmânate 300 de pachete cu produse alimentare persoanelor în etate din municipiul Chișinău. Până la finele lunii, urmează să fie livrate încă 200 de pachete persoanelor în etate din municipiul Bălți.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney