Prima   |  Istorii umane | Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie

Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie

18.06.2019   645 Accesări  
Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie cu module diferite, cum ar fi la pomparea apei, deblocare, lucrări la înălţime, transportarea persoanelor, dar şi autovehicul de stat major. Două dintre acestea vor fi oferite autorităţilor publice locale din Sărata Veche a raionului Făleşti şi localitatea Bobeca din Hînceşti, unde sunt posturi voluntare de salvatori, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Peste 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane în cadrul Caravanei de Crăciun
25.12.2019   1554 Accesări   
Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE
24.12.2019   1804 Accesări   
 
 

„Două automobile pleacă în primăriile din localităţile Bobeica şi Sărata Veche, restul cinci autospeciale sunt donate IGSU. Au o diferită destinaţie, atât pentru salvatori, cât şi pentru pompieri”, a declarat şeful DCS, Gheorghe Bivol.

„În afară de un fundament puternic al statului trebuie să vedem ţi un fundament puternic al comunităţii, unde cetăţenii se simt bine, în siguranţă cu ajutorul pompierilor voluntari”, a declarat reprezentantul pompierilor voluntari, Hans Kohler.

Potrivit specialiştilor, noile autospeciale vor reduce timpul de intervenţie în caz de situaţii excepţionale.

„Mulţumire de înaltă gratitudine, pentru gestul vostru nobil, care-l faceţi pentru ţara noastră, gândiţi-vă alături de noi la siguranţa cetăţenilor, vieţii, bunurilor cetăţenilor din Republicii Moldova”, a declarat primarul din Sărata Veche, Maria Galit.

„Voluntarii din Austria vin să dezvolte la noi, în localităţile noastre un voluntariat care practic este nespus necesar”, a spus primarul din satul Bobeica, Lilian Mustaţă.

„Ceea ce faceţi dumneavoastră este pentru a servi cetăţeanul, pentru a asigura securitatea de la incendiu, de la calamităţi naturale şi tehnologii”, a adăugat şeful IGSU, Mihail Harabagiu.

În cadrul proiectului iniţiat de pompierii voluntari austrieci, în ţara noastră au ajuns, pe parcursul a şapte ani, 45 unităţi de autospeciale.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney