Prima   |  Istorii umane | Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie

Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie

18.06.2019   280 Accesări  
Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie cu module diferite, cum ar fi la pomparea apei, deblocare, lucrări la înălţime, transportarea persoanelor, dar şi autovehicul de stat major. Două dintre acestea vor fi oferite autorităţilor publice locale din Sărata Veche a raionului Făleşti şi localitatea Bobeca din Hînceşti, unde sunt posturi voluntare de salvatori, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Un sondaj de opinie arată că 86% din femeile rome din țară nu au un loc de muncă
12.11.2019   49 Accesări   
Un oraş din Japonia va oferi Republicii Moldova 100 pomi de sakura
25.10.2019   102 Accesări   
 
 

„Două automobile pleacă în primăriile din localităţile Bobeica şi Sărata Veche, restul cinci autospeciale sunt donate IGSU. Au o diferită destinaţie, atât pentru salvatori, cât şi pentru pompieri”, a declarat şeful DCS, Gheorghe Bivol.

„În afară de un fundament puternic al statului trebuie să vedem ţi un fundament puternic al comunităţii, unde cetăţenii se simt bine, în siguranţă cu ajutorul pompierilor voluntari”, a declarat reprezentantul pompierilor voluntari, Hans Kohler.

Potrivit specialiştilor, noile autospeciale vor reduce timpul de intervenţie în caz de situaţii excepţionale.

„Mulţumire de înaltă gratitudine, pentru gestul vostru nobil, care-l faceţi pentru ţara noastră, gândiţi-vă alături de noi la siguranţa cetăţenilor, vieţii, bunurilor cetăţenilor din Republicii Moldova”, a declarat primarul din Sărata Veche, Maria Galit.

„Voluntarii din Austria vin să dezvolte la noi, în localităţile noastre un voluntariat care practic este nespus necesar”, a spus primarul din satul Bobeica, Lilian Mustaţă.

„Ceea ce faceţi dumneavoastră este pentru a servi cetăţeanul, pentru a asigura securitatea de la incendiu, de la calamităţi naturale şi tehnologii”, a adăugat şeful IGSU, Mihail Harabagiu.

În cadrul proiectului iniţiat de pompierii voluntari austrieci, în ţara noastră au ajuns, pe parcursul a şapte ani, 45 unităţi de autospeciale.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney