Prima   |  Istorii umane | Medici din Moldova şi Italia s-au reunit la Chişinău

Medici din Moldova şi Italia s-au reunit la Chişinău

19.06.2019   404 Accesări  
Consumul excesiv de alimente nesănătoase poate duce la steatoză hepatică, adică boala ficatului gras. Maladia afectează nu doar persoanele supraponderale, ci şi pe cele cu greutate normală. Pentru a preveni apariţia bolii, mai mulţi medici din Moldova şi Italia s-au întrunit la Chişinău pentru a discuta despre noile metode de tratament, relatează Moldova 1.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Femeile cu dizabilităţi dar şi cele de etnie romă sunt limitate în implicarea în viaţa politică
25.11.2019   67 Accesări   
Un sondaj de opinie arată că 86% din femeile rome din țară nu au un loc de muncă
12.11.2019   114 Accesări   
 
 

Doctorul în biologie, Iulia Iaţco studiază patologia hepatică pe propria piele. De câţiva ani femeia este în aşteptarea unui transplant de ficat. Savanta spune că utilizarea produselor naturiste şi în doze optime poate avea rezultate bune în tratarea maladiilor hepatice. O altă soluţie ar fi mişcarea şi sportul.

„Noi avem ca scop să atenţionăm societatea că un regim de viaţă nesănătos o activitate fizică neadecvată ar putea să ducă la patologii grave hepatice. În momentul când pacientul este supraponderal, când masa este mai mare, când indicele masei corporale este mai mult, persoana trebuie să fie mai alertată şi este bine să se adrese pentru un control”, a declarat Angela Peltec, conferenţiar universitar.

Cercetătorul Paolo Giampieri din Italia le-a prezentat medicilor moldoveni o dietă strictă care poate fi întrebuinţată concomitent cu tratamentul medicamentos.  

„Dieta este bazată pe produse prelucrate din plante medicinale fără utilizarea alcoolului, a zaharului, ori a conservanţilor. Produsele din plante ajută menţinerea unui echilibru nutriţional. Conceptul reuneşte peste zece combinaţii de plante cu efecte curative”, a menţionat Paolo Giampieri, cercetător.

În prezent, în Moldova sunt peste 40 de mii de bolnavi cu hepatite virale cronice. În 2016 autorităţile au lansat Programul Naţional de Combatere a Hepatitei, care este finanţat de către stat.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney