Prima   |  Istorii umane | Tinerii cineaşti din Moldova au creat spoturi motivaţionale pentru a îndemna tinerii să participe la alegeri

Tinerii cineaşti din Moldova au creat spoturi motivaţionale pentru a îndemna tinerii să participe la alegeri

26.06.2019   220 Accesări  
Tinerii cineaşti din Moldova au creat spoturi motivaţionale pentru a îndemna tinerii să participe la alegeri. Şapte echipe au avut la dispoziţie o lună pentru a-şi realiza ideile, fiind ajutaţi de profesionişti din domeniul producţiei video, dar şi instruiţi de specialişti ai Comisiei Electorale Centrale. Cele mai bune spoturi vor fi difuzate în mediul online şi la TV.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Medalii de argint şi bronz pentru Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Informatică
14.08.2019   156 Accesări   
Un grup de tineri au salubrizat scuarul Teatrului „Anton Cehov”
04.08.2019   202 Accesări   
 
 

Echipele s-au întrecut în idei creative şi inovative, astfel încât să-i motiveze pe tineri să meargă la vot.

„Grupul ţintă sunt tinerii şi tare dorim ca tinerii să-şi pună această întrebare. Ce-ar fi dacă timp de 4 ani după alegerea pe care ai făcut-o nu vei avea drepturile de care te bucuri astăzi?”, a declarat participanta Cătălina Plinschi.

„Am lucrat cam o lună întreagă. A fost de fapt mult mai greu decât ne-am aşteptat pentru că este un proiect în care trebuie să atingi omul, să trezeşti o emoţie”, a precizat participanta Cristian Niholat.

„În mare parte devine o problemă faptul că tinerii nu prea vor să meargă la vot, găsindu-şi diverse scuze, Păi uite noi am încercat cumva să-i scoatem din zona lor de confort”, a spus participantul Ronin Terente.

„Ne-am dorit să atragem tinerii artişti şi dornici de a crea, de a crea spoturi motivaţionale în aşa fel ca cetăţenii noştri să responsabilizeze puterea votului şi să fie cât mai activi în ziua votării, pentru că în republica Moldova se organizează alegeri de mai multe tipuri”, a declarat preşedintele CEC, Alina Russu.

Pentru cele mai bune trei spoturi video CEC a acordat premii sun forma de camere video, tablete grafice şi căşti wireless. Evenimentul a fost organizat de Comisia Electorală Centrală şi PNUD Moldova, cu finanţare din partea Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney