Prima   |  Istorii umane | 120 de mame şi-au găsit alinare la Centrul maternal „În braţele mamei”

120 de mame şi-au găsit alinare la Centrul maternal „În braţele mamei”

22.09.2019   822 Accesări  
Au avut parte de un destin plin de provocări pe care le-au înfruntat prin pozitivism şi ajutorul oamenilor cu inimă mare - este vorba de tinerele mămici care şi-au găsit alinare la Centrul maternal „În braţele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia”, după ce au rămas singure şi fără un acoperiş. La aniversarea a opt ani de la fondare a instituţiei, fetele şi-au dat întâlnire pentru a împărtăşi din experienţa trăită.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Peste 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane în cadrul Caravanei de Crăciun
25.12.2019   490 Accesări   
Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE
24.12.2019   465 Accesări   
 
 

Anastasia avea doar 14 ani când a aflat că va deveni mamă. Loviturile, tot mai frecvente şi gelozia partenerului au determinat-o să vină la centru. Ea spune că aici a găsit căldură şi alinare. Acum este mult mai încrezătoare în forţele proprii şi visează să devină cofetar. Îşi vede copilul mare şi independent.

„Stau aici până când se ridică copilul meu pe picioare, să-l cresc mai departe, dimineaţa mă scol, îl îmbrac, îl duc la grădiniţă, vin acasă, fac mâncare şi apoi mă duc la lecţii”, spune Anastasia, beneficiară.

Iar Natalia Pinceva a ajuns la Centrul maternal acum şase ani, pe când era însărcinată cu Alexandra. Femeia spune că aici s-a simţit ca într-o familie. 

„În centru am trăit pe parcursul unui an, aici am beneficiat şi de psiholog, ne-a învăţat cum să ne comportăm cu copilul, cum să ne descurcăm în viaţa de zi cu zi. Acum închiriez un apartament, fetiţa învaţă în clasa întâi la liceu. Visul cel mare este să am casa mea proprie”, a menţionat Natalia, beneficiară.

Până acum, centrul Misiunii Sociale „Diaconia” a oferit suport pentru 120 de mame care se aflau în situaţii de risc.

La centrul maternal, tinerele mămici beneficiază de asistenţă spirituală, consiliere juridică şi psihologică şi sunt ajutate să obţină un loc de muncă.

„În primul rând aici, în centru, mamele au găsit grija, au găsit înţelegerea pe care nu au găsit-o acasă poate, sau de acolo de unde vin ele, pentru că s-au trezit respinse de familie sau de partenerul cu care au conceput copilul”, a declarat Mihaela Belei, coordonatoare de program.   

În acest an Misiunea Socială „Diaconia” a oferit ajutor pentru 14 femei cu copii.  

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney