Prima   |  Istorii umane | Colecţionarul din Moldova Petru Costin a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

Colecţionarul din Moldova Petru Costin a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

02.01.2014   4298 Accesări   MOLDPRES
Colecţionarul Petru Costin din Moldova, în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Moldovei a intrat în Cartea Recordurilor Guinness.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

vezi mai mult
„Povestea” - un lungmetraj al unui regizor de 18 ani despre exodul de creiere printre tineri
15.12.2017   137 Accesări   
Câteva sute de elevi din capitală au donat haine, cărţi şi jucării semenilor lor
29.11.2017   192 Accesări   
 
 

Recordul colecţionarului moldovean Petru Costin a fost omologat pentru cel mai considerabil patrimoniu istoric şi cultural - 3200 de potcoave datate din sec. XIV-XX, colecţionarul având în posesie peste 25 de colecţii tematice.

Certificatul Guinness World care atestă această performanţă i-a fost înmînat în mod festiv în cadrul ultimei şedinţe din 2013 a Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AŞM de către preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca.

La rândul său, deţinătorul recordului Guinness, Petru Costin, a exprimat recunoştinţă preşedintelui AŞM, la iniţiativa căruia a fost propus spre înregistrare la Guinness World Records acest patrimoniu, dar şi conducerii Universităţii şi Liceului AŞM, studenţilor şi elevilor acestor instituţii pentru suportul acordat şi participarea nemijlocită în realizarea acestui proiect inedit.

Întrucât această performanţă a fost un succes comun, colecţionarul a exprimat doleanţa ca Certificatul original Guinness World Record să rămînă o piesă de valoare în Muzeul AŞM şi Universităţii AŞM.

În luna mai 2011 peste o sută de tineri de la Liceul şi Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei au realizat harta administrativ-teritorială a Republicii Moldova cu suprafaţa de 64 m2, formată din monede de colecţie în număr de 190 de mii, încadrată într-o panoramă ce reprezintă o potcoavă gigantică alcătuită din alte 3200 de potcoave mici oferite de colecţionarul Petru Costin.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney