Prima   |  Istorii umane | O moldoveancă din Spania va lansa mai multe proiecte de promovare a imaginii Republicii Moldova

O moldoveancă din Spania va lansa mai multe proiecte de promovare a imaginii Republicii Moldova

08.10.2014   3706 Accesări  
Moldoveanca Rodica Racoviţă, care de 15 ani se află peste hotare şi este cofondatoarea platformei „Inergias” din Catalonia, Spania, pregăteşte mai multe proiecte de promovare a imaginii Republicii Moldova. Într-un interviu pentru trm.md, participanta la Forumul de Afaceri al Diasporei a declarat că are deja semnat un contract în acest sens cu Consulatul Moldovei de la Barcelona.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Orheiul Vechi, prezentat într-un tablou 3D la Muzeul Național de Etnografie
11.06.2019   34 Accesări   
Elevii din Moldova au obţinut medalii la Olimpiada de Fizică din Letonia
05.06.2019   43 Accesări   
 
 

Rodica Racoviță locuiește în zona Maresme, care se află la 25 de minute de Barcelona. Consideră că pentru inițierea unui proiect cel mai important este factorul uman și implementarea acestuia până la final. Actualmente, femeia este în căutarea oamenilor pentru a forma o echipă puternică și pretinde să colaboreze cu toate asociațiile diasporei moldovenești, precum și să implice corpul diplomatic.

„Colaborez cu Consulatul Moldovei de la Barcelona, am semnat un contract și vom lucra împreună la promovarea imaginii, este foarte mult de lucru. Sunt dispusă și flexibilă pentru orice rezultat începător. Deoarece sunt originară din Moldova, interesul meu este, după o experiență de 15 ani peste hotare, ca să fac o punte. La Congresul Diasporei am fost numiți „o punte, vectori, mesageri” și este adevărat, pentru că experiența pe care o aducem acasă, ar putea favoriza foarte multe sectoare, dar, reîntorcându-ne acasă avem nevoie de o susținere și de o conlucrare”, afirmă Rodica Racoviță.

Moldoveanca mai colaborează cu un grup de designeri din Barcelona care au lucrat cu mărci cunoscute, pentru a prelua din experiența lor, și a reușit să convingă oamenii de la platforma unde lucrează ca să vină în Moldova. „Vrem să facem un schimb intens de cultură, de gastronomie, să-i atragem în Moldova și să le deschidem posibilitățile de investiții în turism. Nu avem munte, nu avem mare, dar sunt alte posibilități”, afirmă Rodica Racoviță.

Ea spune că dacă ar convinge turiști din Spania să vină în Moldova, i-ar aduce în familiile din sate care ar fi dispuse să îi primească, într-o zi ordinară, pentru că este cel mai natural, cel mai adevărat, de unde s-au început toate culturile. „Imaginați-vă că într-un sat este un hram, asta este o comoară”.

Rodica Racoviță mai afirmă că este necesar ca autoritățile de la Chișinău să fie mai receptive și să manifeste o atitudine mai flexibilă față de diasporă.

Primul Forum de Afaceri al Diasporei, organizat în premieră la Chişinău, la iniţiativa Biroului pentru Relaţii cu Diaspora şi Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei s-a desfășurat în perioada 6-7 octombrie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney