Prima   |  Istorii umane | Victimele Holocaustului comemorate la Chişinău

Victimele Holocaustului comemorate la Chişinău

10.11.2014   3768 Accesări  
Mai multe ONG-uri din ţară, printre care „Moldova fără nazism”, „Fatima” şi COTAARM (Comunitatea Afro-Asiatică în Republica Moldova) - membri ai UNITED for Intercultural Action, organizează astăzi, în faţa Monumentului Victimelor Fascismului din Chişinău, un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, pentru a spune NU antisemitismului şi rasismului. Astăzi este Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Fascismului şi Antisemitismului. În fiecare an, pe 9 noiembrie, sunt comemorate victimele „Nopţii de cristal”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Maşinile viitorului - create de elevii şi studenţii din Moldova
25.04.2019   103 Accesări   
Republica Moldova - locul 91 într-un clasament mondial privind libertatea presei
18.04.2019   93 Accesări   
 
 

În această noapte, în anul 1938, toate vitrinele magazinelor evreieşti din Germania şi Austria au fost sparte de către nazişti. Peste 30.000 de evrei au fost trimiși în taberele de concentrare, iar alţi 100 au fost omorâţi. Peste 7.000 de magazine au fost distruse şi 200 de sinagogi au fost arse.

Pogromul Nopţii de Cristal a marcat un punct de răscruce în acţiunile împotriva evreilor, pentru că a fost prima situaţie din istoria modernă în care violenţa a fost îndreptată pe scara largă şi în mod deliberat împotriva evreilor într-o ţară vest-europeană.

UNITED for Intercultural Action este o rețea europeană de organizații formată din 500 de membrii din 49 de țări. Activitățile rețelei sunt îndreptate spre promovarea unor societăți fără naționalism și rasism, precum și în sprijinul migranților și a refugiaților, se spune într-un comunicat al organizatorilor acțiunii de comemorare.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney