Prima   |  Istorii umane | Câteva sute de elevi din capitală au donat haine, cărţi şi jucării semenilor lor

Câteva sute de elevi din capitală au donat haine, cărţi şi jucării semenilor lor

29.11.2017   1674 Accesări  
Fapte bune înainte de Crăciun. Elevii de la mai multe instituţii de învăţământ din capitală au decis să doneze hăinuţe, cărţi şi jucări semenilor lor, care duc lipsă de strictul necesar. Acţiunea de caritate a fost iniţiată de Asociaţia Concordia, care sprijină peste 1700 de copii defavorizaţi din diferite regiuni ale ţării.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Grigore Vieru va avea un muzeu la Chișinău
05.07.2019   49 Accesări   
Tinerii cineaşti din Moldova au creat spoturi motivaţionale pentru a îndemna tinerii să participe la alegeri
26.06.2019   76 Accesări   
 
 

Pentru a aduce un zâmbet pe faţa copiilor care nu au posibilitatea să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă, cei peste 500 de elevi de la Liceul Teoretic „Waldorf” din capitală au decis să facă o faptă bună. Şcolarii au donat jucăriile şi hăinuţele lor pe care nu le mai folosesc.

„Anume când înţelegi nevoile altora începi să ajuţi, încerci să faci acest lucru şi aducem o schimbare în societate prin acest ajutor. Am donat o cutie cu puzzle. Trăim într-o societate în care încă ne împărţim pe clase sociale şi cineva este mai nevoiaş decât noi. Urmează să donez nişte jucării şi nişte hăinuţe de acasă. Tu contribui şi aduci o fericire altor copii, prin acest mod creştem interior fiecare”, spun elevii.

Campania de caritate se desfăşoară în nouă instituţii de învăţământ din capitală, până pe 30 noiembrie.

„Pot dona cărţi, jucării şi jocuri educative pentru copiii, ca ulterior toate aceste bunuri să fie repartizate în centrele noastre Concordia care se află în întreaga republică, unde zilnic vin copii din familiile social-vulnerabile şi se joacă cu ele. Atunci când se vor colecta mai multe jucării ne propunem să mergem şi să le donăm familiilor social-vulnerabile la fel din ţară”, a declarat coordonatorul de program, Diana Manole.

În prezent, Asociaţia Obştească „Concordia” oferă asistenţă socială la peste 200 de copii aflaţi în situaţii de risc şi la circa 1500 de copii defavorizaţi din diferite regiuni ale ţării.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney