Prima   |  Inițiative comunitare | Tineri din Moldova învaţă arta fotografică de la experţi internaţionali

Tineri din Moldova învaţă arta fotografică de la experţi internaţionali

19.04.2018   484 Accesări  
20 de tineri din Republica Moldova, pasionaţi de fotografie, s-au reunit pentru cinci zile la Soroca, în cadrul unei tabere specializate. Tinerii sunt ghidaţi în lumea pozelor de specialişti consacraţi de la National Geographic Society. Genericul taberei este diversitatea culturală, etnică şi convieţuirea etniilor într-o comunitate prietenoasă precum este Soroca. La final va fi organizată şi o expoziţie a lucrărilor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
A fost lansat Programul de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret
19.12.2018   144 Accesări   
Mai mulţi tineri din capitală au învăţat de la specialişti internaţional tehnicile de producţie video
16.12.2018   75 Accesări   
 
 

Constantin Prodan spune că a descoperit pasiunea de a surprinde lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat recent. A aplicat la proiect şi a devenit unul dintre cei 20 de norocoşi selectaţi să înveţe de la experţii National Geographic.

Tinerii vor surprinde în fotografii peisaje din dealul romilor, mănăstirea şi cariera de piatră de la Cosăuţi, dar şi viaţa oamenilor din satele Rubleniţa şi Şolcani. Localnicii speră că graţie proiectului, satele lor vor fi vizitate de mai mulţi turişti.

Experţii de la National Geographic au venit în premiera în Moldova. În prima parte a zilei au loc orele teoretice, iar apoi merg şi aplică în practică ceea ce au învăţat. Fotografii străini spun că au rămas uimiţi de frumuseţea ţării noastre şi surprind aici imagini inedite.

„În două zile de când suntem aici, am reuşit să facem fotografii foarte bune. Ne bucurăm că tinerii sunt foarte talentaţi şi prind foarte repede fiecare detaliu”, a menţionat Dominic Bracco, fotograf din Mexic.

La finalul atelierului, cele mai bune lucrări vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney