Prima   |  Inițiative comunitare | „Pentru un oraş curat şi bine amenajat” - proiect de succes la Leova

„Pentru un oraş curat şi bine amenajat” - proiect de succes la Leova

30.05.2018   534 Accesări  
Locuitorii din Leova, cei care au rămas acasă dar şi cei plecaţi peste hotare, s-au arătat dispuşi pentru a contribui la soluţionarea problemei achiziţionării unei autospeciale pentru colectarea, compactarea si transportarea deşeurilor. Astfel, în localitate a fost soluţionat problema deşeurilor. Pe 24 mai a avut loc licitația publică privind achiziționarea unei autospeciale. Astfel, proiectul „Pentru un oraș curat și bine amenajat”, elaborat de asociația băștinașilor din orașul Leova a ajuns la final. La suma de 15 mii de dolari oferită de Guvernul Elveției în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, membrii comunității și migranții au reușit să adauge trei mii de euro, iar autoritatea publică locală, 7500 euro.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Marș pentru îmbunătățirea calității apei livrate în școlile și grădinițele din Chișinău
02.06.2019   30 Accesări   
Destinaţiile turistice din capitală vor fi vizitate cu troleibuzul
27.05.2019   136 Accesări   
 
 
 
„Cetățenii au fost dispuși să ajute orașul, deoarece cei care sunt plecați se vor întoarce odată și odată, iar cei care sunt pe loc știu gravitatea problemei. Nu avem statistici clare, dar după estimările noastre undeva 40% din locuitori sunt plecați în Spania, Italia, SUA, Canada. Eu cred că majoritatea se vor întoarce acasă pentru că aici le este baștina”, a spus președintele Asociației băștinașilor din orașul Leova, Boris Patrașcu.
 
Proiectul „Pentru un oraș curat și bine amenajat” este prima experiență de colaborare între autoritățile locale și diaspora. Datorită achiziționării unei noi autospeciale, operatorul va putea presta servicii de salubrizare și localităților din apropierea orașului.
 
„Pentru noi a fost o experiență deosebit de interesantă și frumoasă, când ne-am pornit în campania de colectare a fondurilor. Timp de o lună de zile noi am reușit să strângem 30%. Noi eram printre ultimele primării care am acumulat astfel de fonduri. Ne-am mobilizat toată echipa, am sensibilizat și comunitatea. Am făcut totul ca să fie transparent. Am făcut un sondaj, atât on-line cât și prin oraș și comunitatea a ales, din trei probleme una care vor să o soluționeze.”, a declarat primarul orașului Leova, Vitalie Gargaun.
 
Orașul Leova face parte din cele 15 localități din țară, incluse în etapa a II-a a proiectului „Migrație și Dezvoltare locală”.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney