Prima   |  Inițiative comunitare | Instruire în domeniul egalităţii de gen pentru efectivul Armatei Naţionale

Instruire în domeniul egalităţii de gen pentru efectivul Armatei Naţionale

26.07.2018   467 Accesări  
Ministerul Apărării, împreună cu UN Women Moldova (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Abilitarea Femeilor), a dat start unui ciclu de instruiri în domeniul egalităţii de gen pentru efectivul militar şi civil din cadrul Armatei Naţionale. Prima şedinţă, la care au participat membrii Grupului coordonator în domeniul gender din Ministerul Apărării, jurişti, psihologi şi specialişti în resurse umane, a avut loc miercuri, 25 iulie, la sediul instituţiei de apărare.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
22.04.2019   91 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
19.04.2019   60 Accesări   
 
 
În cadrul activităţii, efectivul militar şi civil a studiat noţiuni generale despre  egalitatea de gen, stereotipurile legate de rolul femeilor în sectorul de securitate și apărare, violența pe criteriu de gen (violența domestică și violența împotriva femeilor), cadrul legal național în domeniu, precum şi violența pe criteriu de gen în conflictele armate.
 
De menţionat că în anul curent, activități similare de instruire vor fi organizate în toate garnizoanele Armatei Naţionale.
 
Ciclul de instruiri în domeniul egalităţii de gen se desfăşoară în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi UN Women, semnat în luna iulie curent.
 
Activităţile fac parte din Programul naţional de implementare a Rezoluţiei 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea şi securitatea pentru anii 2018-2021 şi Strategia pentru asigurarea egalității între femei și bărbați în Republica Moldova pe anii 2017-2021.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney