Prima   |  Inițiative comunitare | În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru copii de până la trei ani

În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru copii de până la trei ani

17.08.2018   273 Accesări  
În Republica Moldova vor fi create centre de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de până la trei ani. Acest lucru este prevăzut de Regulamentul-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului social „Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani”, care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Trenul de pe cursa Chișinău – Iași va circula de trei ori pe săptămână
25.01.2019   73 Accesări   
Un grup civic îşi propune să revitalizeze râul Bâc
21.01.2019   61 Accesări   
 
 

Centrele vor fi create în comunități de către autoritățile publice locale și vor putea găzdui până la 12 copii. Serviciul va fi instituit pentru a preveni separarea copilului de familie, a marginalizării, a excluderii sociale și a instituționalizării acestuia.

Copiii vor fi admiși în Centru în baza cererii părintelui sau a persoanei în grija căruia se află. În cadrul acestuia, copiii vor beneficia de servicii de alimentație, formarea deprinderilor de viață, dezvoltarea abilităților de comportament.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, începând cu anul 2011, acest serviciu a fost dezvoltat și pilotat în municipiile Chișinău, Bălți și orașul Glodeni, unde au fost create șase astfel de Centre. Acestea sunt destinate mamelor solitare și familiilor în situație de criză.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney