Prima   |  Inițiative comunitare | Limba engleză poate fi studiată gratuit la Biblioteca Naţională

Limba engleză poate fi studiată gratuit la Biblioteca Naţională

27.09.2018   509 Accesări  
Doritorii de a studia limba engleză o pot face gratuit la Biblioteca Naţională a Moldovei. În instituţie a fost recent deschis un centru de resurse unde atât tinerii, cât şi profesorii de engleză au posibilitatea să înveţe engleza sau să-şi perfecţioneze cunoştinţele. Astfel, de trei ori pe săptămână doritorii îşi dau întâlnire la clubul de discuţii, unde comunică în engleză despre cărţi, filme sau turism, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
22.04.2019   68 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
19.04.2019   46 Accesări   
 
 
Tinerii care vin la centru  spun că tind să-şi dezvolte abilităţile de comunicare, întrucât engleza este una dintre cele mai solicitate limbi de pe glob.

„Îmi place limba engleză. Vreau să cunosc limba engleză fiindcă simt că este în permanentă necesitate, în oricare ţară nu ai merge ea este o limbă de interacţiune”, susține o vizitatoare a Bibliotecii Naționale.

„Deseori întâlnim persoane native vorbitoare de engleză care povestesc o mare parte din viaţa lor. Mă ajută în mare parte în a comunica”, declară o altă vizitatoare a bibliotecii.

La clubul de discuţii sunt invitaţi în calitate de formatori, vorbitori nativi a limbii engleze, din diferite colţuri ale lumii.

„De obicei ne străduim să invităm vorbitori nativi care sunt din Marea Britanie, din Australia, Statele Unite, care vin la clubul de discuţii să discute la diferite teme cu elevii din diferite instituţii. Activităţile sunt diverse, dar sunt un şir de activităţi ce le vom implementa în acest an”, a declarat Larisa Guzun, directorul Asociației Profesorilor de Limbă Engleză.

„Vor fi puse în discuţie metodele moderne de studiere a limbii engleze şi nu în ultimul rând va fi pusă în discuţie cartea, chiar şi cartea în limba engleză. Ei vor interacţiona cu acea donaţie de carte cate vine din partea Consiliul Britanic”, a declarat Elena Pentelei, directorul Bibliotecii Naționale.

Centrul de resurse a fost deschis grație unui Acord de cooperare între Consiliul Britanic, Asociaţia Profesorilor de Limbă Engleză şi Biblioteca Naţională.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney