Prima   |  Inițiative comunitare | Mai mulţi tineri din capitală au învăţat de la specialişti internaţional tehnicile de producţie video

Mai mulţi tineri din capitală au învăţat de la specialişti internaţional tehnicile de producţie video

16.12.2018   376 Accesări  
Au învăţat să editeze imaginile video şi sonore, dar şi să producă un spot publicitar. Mai mulţi tineri din capitală au participat la prima conferinţă de post-producţie pentru industria de cinema şi media din Moldova. Traineri le-au fost zece tineri şcoliţi în străinătate.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Primăria municipiului Chişinău anunţă concurs pentru decorarea cu picturi murale a unui pasaj subteran
25.06.2019   63 Accesări   
Centrul istoric al capitalei va fi modernizat
24.06.2019   51 Accesări   
 
 
„Am venit aici ca să aflu mai mult despre cum să fac efecte sonore în timp ce filmez sau cum să fac un „color grade” la o imagine şi cum trebuie să arate un video cât mai cinematografic”, „Toate subiectele sunt necesare, dar în special sunetul şi un pic ceva despre imagine, despre editare, care ne va ajuta să ajungem la un nivel şi o calitate mai înaltă”, „Organizez sărbători şi sunt interesată de efectele speciale de grafică. Lucrez în special cu graficieni video din Ucraina, dar faptul că avem specialişti buni acasă, instruiţi peste hotare, mă bucură”, au declarat participanții.
 
Trainerii le-au vorbit tinerilor despre tendinţele din acest domeniu.
 
„Mai mult, adaptarea spoturilor curente, pe care clientul deja le are şi readaptările la adaptări. Ţinând cont de normele legale ale ţărilor în care este prezentat sau distribuit spotul publicitar”, a declarat producătorul din Londra Andrei Cebotari.
 
„Spech-urile sunt o împărtăşire de experienţă care va fi utilă la locul de muncă şi în experienţa proprie. Îi învăţăm animaţie, efecte video şi audio, gradare de culori şi multe altele”, a povestit organizatorul Nicolae Covalenco.
 
Prima conferință de post-producție pentru industria de cinema și media din Moldova a fost organizată de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare. Evenimentul a reunit 150 de tineri.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney