Prima   |  Inițiative comunitare | Voluntarii, despre reuşitele anului trecut

Voluntarii, despre reuşitele anului trecut

17.02.2019   221 Accesări  
Uneori comunicarea şi un sfat bun ajută în situaţii de criză - de această părere sunt sute de tineri voluntari ai Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din întreaga ţară, care oferă zilnic suport moral copiilor din familii dezavantajate, tinerilor cu dizabilităţi, pe care îi ajută să se dezvolte prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Şi asta prin implementarea unor proiecte sociale, ce aduc bucurie pe chipurile copiilor din familiile în care există mai multă tristeţe. Voluntarii au discutat despre reuşitele anului trecut şi proiectele de viitor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
22.04.2019   91 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
19.04.2019   60 Accesări   
 
 

Copiilor din familiile defavorizate de la sate de cele mai multe ori le este greu să găsească de sine stătător o cale spre dezvoltarea personala, de aceea le vin în ajutor voluntarii Centrului Neovita.

„Avem o clinică care a fost deschisă acum şase ani, îi ajutăm pe copii, pe adolescenţi să se dezvolte. O simplă atenţie este importantă pentru ei”, a spus Evelina Velejanca, voluntară din Făleşti.  

„Împreună cu un grup de voluntari am organizat un eveniment de comunicare în satul Rădoaia, într-o tabără de vară. Am organizat distracţii, diverse jocuri sportive în care copiii au participat la o bună dispoziţie”, a menţionat Mihaela Guzu, voluntară din Sângerei.

„Am participat la o conferinţă, toamna, timp de trei zile, care a avut o mare contribuţie la mişcarea de voluntariat. Conferinţa a fost despre sănătatea tineretului, a adunat o mulţime de oameni din diferite ţări”, a specificat voluntara Daria Ambroci.

Scopul activităţii Centrului Neovita este realizarea proiectelor sociale la sate, pentru asigurarea sănătăţii tinerei generaţii prin intermediul acordării serviciilor medicale de calitate, ajutorului în situaţiile de criză şi susţinerea copiilor din familiile defavorizate. 

„Putem menţiona inclusiv dezvoltarea de aplicaţii on-line, informarea tinerilor, alte evenimente cu tinerii sunt printre evenimentele importante din 2018”, a declarat Galina Leşco, directoarea Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita.

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita reuneşte 400 de voluntari în 41 de centre din toate raioanele ţării.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney