Prima   |  Inițiative comunitare | Un acord de colaborare mai puţin obişnuit pentru sistemul educaţional din raionul Anenii Noi

Un acord de colaborare mai puţin obişnuit pentru sistemul educaţional din raionul Anenii Noi

07.10.2019   550 Accesări  
Un acord de colaborare mai puţin obişnuit pentru sistemul educaţional din raionul Anenii Noi - este vorba despre un parteneriat încheiat între două instituţii de învăţământ din ţări diferite, în cadrul unui proiect internaţional ce include 55 de parteneri.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
24.12.2019   343 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019   336 Accesări   
 
 

Este vorba despre Liceul „Andrei Straistă” din oraşul Anenii Noi şi o şcoală privată din Turcia, conexiunea educaţională între cele două instituţii de învăţământ fiind asigurată de profesorii şi elevii acestora.

Acordul de colaborare a fost semnat în Republica Moldova în cadrul unei vizite întreprinse de partenerii turci la Liceul „Andrei Straistă”.

„Pe parcursul a mai multor 20 de ani am realizat mai multe acorduri de colaborare cu instituţii din orăşel, din raion, din republică. Anul acesta ne-am propus ca această colaborare să se extindă departe de hotarele Republicii Moldova. Lucrul acesta s-a realizat, avem în ospeţie elevi şi profesori din Turcia, datorită implicării noastre într-un proiect internaţional”, a declarat Eugeniu Margine, directorul instituţiei.

Reprezentantul delegaţiei din Turcia s-a arătat impresionat de activitatea şi performanţele liceului din Anenii Noi şi a manifestat speranţa că colaborarea între cele două instituţii va fi una eficientă şi productivă.

Directorul liceului, la rândul său, pune mari aşteptări pe acordul educaţional moldo-turc, atât la capitolul schimb de experienţă, cât şi la capitolul comunicare.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney