Prima   |  Inițiative comunitare | Societatea civilă cere transparenţă în procesul de formare a viitoarei guvernări

Societatea civilă cere transparenţă în procesul de formare a viitoarei guvernări

10.12.2014   2228 Accesări  
Reforma justiţiei şi combaterea corupţiei trebuie să constituie problemele prioritare de pe agenda viitoarei guvernări. Opinia a fost exprimată de societatea civilă care a adresat un apel către partidele care negociază constituirea majorităţii parlamentare. ONG-urile spun că aceste obiective sunt cruciale pentru dezvoltarea durabilă a ţării şi reprezintă o condiţie esenţială pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Mai multe semne turistice au fost inaugurate în capitală
13.11.2018   27 Accesări   
În orașul Râbnița a avut loc un seminar comun pentru cadrele didactice de pe ambele maluri ale Nistrului
12.11.2018   34 Accesări   
 
 

În apelul lor, ONG-urile menţionează că, deşi eforturile actualei guvernări în combaterea corupţiei şi reformarea justiţiei au fost fără precedent, reformele nu au fost duse până la capăt. Societatea civilă propune ca în Republica Moldova să existe o singură instituţie care să se ocupe de marii corupți.

„Trebuie să existe un singur organ care să facă parte din Procuratură. Acesta nu trebuie să fie subordonat Parlamentului sau Guvernului, să fie total autonom în ceea ce face. Modelul român este cel mai aproape de noi şi noi îl propunem ca cea mai bună practică”, spune Vladislav Gribincea, preşedintele Centrului de Resurse Juridice.

Tototdată, societatea civilă solicită ca negocierile pentru formarea viitoarei guvernări să fie transparente. „Asta nu se întâmplă. Fie că este o carenţă a actualei guvernări, fie că cele trei partide care negociază o alianţă de guvernare au ceva de ascuns. Surprinzător sau nu, la negocierile anterioare, astfel de informări au avut loc”, constată Vladislav Gribincea.

PLDM, PDM şi PL au anunţat că vor forma în viitorul Parlament o majoritate parlamentară, iar negocierile pentru reeditarea AIE sunt în plin proces.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney