Prima   |  Inițiative comunitare | Migraţia ilegală, subiect discutat de experţi din trei ţări

Migraţia ilegală, subiect discutat de experţi din trei ţări

17.03.2015   1566 Accesări  
Experţii moldoveni, români şi ungari şi-au dat întâlnire la Chişinău pentru a discuta asupra tematicii migraţiei ilegale şi protecţiei drepturilor omului. Evenimentul are loc în perioada 16-24 martie curent, la sediul Poliţiei de Frontieră.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Săptămâna Limbii Italiene la Chişinău
15.10.2018   16 Accesări   
Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): o platformă de dialog și acțiune (Video)
08.10.2018   44 Accesări   
 
 

Delegați din România și Ungaria vor discuta acțiunile realizate în domeniul sporirii securității cetățenilor prin eficientizarea cooperării dintre instituțiile de ocrotire a normelor de drept și ONG –urile din statele partenere în vederea contracarării migrației ilegale și a crimei organizate.

La fel, oaspeții vor efectua vizite la Aeroportul Internațional Chișinău, Direcția regională Est a Poliției de Frontieră, precum și în Centrul de cazare a solicitanților de azil și Centrul de plasament temporar al străinilor ale Biroului Migrație și Azil al MAI.

Reuniunea reprezentanților celor trei țări partenere ale proiectului are la bază Acordul de parteneriat în cadrul Programului „Cooperarea Schengen şi combaterea crimelor organizate şi transfrontaliere, a traficului de fiinţe umane”, co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Proiectul „Cooperarea în domeniul migrației ilegale și a protecției drepturilor omului” include efectuarea unor vizite de studiu și workshop–uri în România, Ungaria și Republica Moldova. Urmare a ședințelor de lucru, va fi elaborat un Ghid al bunelor practici în domeniu.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney