Prima   |  Inițiative comunitare | Copiii, instruiţi cum pot preveni un incendiu

Copiii, instruiţi cum pot preveni un incendiu

11.04.2015   1468 Accesări  
Campania „Salvăm prin prevenire”, lansată de Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) continuă şi în săptămâna prepascală. Angajaţii SPCSE merg să instruiască copiii din mai multe instituţii de învăţământ din satele Paşcani, Manta, Vadul lui Isac, Crihana Veche, învăţându-i care trebuie să fie acţiunile în caz de situaţii excepţionale, mai ales atunci când rămân singuri acasă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Săptămâna Limbii Italiene la Chişinău
15.10.2018   16 Accesări   
Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): o platformă de dialog și acțiune (Video)
08.10.2018   44 Accesări   
 
 

Copiii sunt informați cum poate fi prevenit un incendiu în biserică, acasă și la picnic. Au fost desfășurate lecții interactive în care fiecare dintre ei au avut posibilitatea să acorde întrebări specialiștilor, să primească răspunsuri, dar și să povestească din ceea ce știu despre situațiile excepționale.

Elevii au văzut chiar și cum funcționează un detector de fum. Și corpul didactic al școlilor a fost informat despre bazele securității vieții, pentru o informare continuă a elevilor.

Tuturor le-a fost amintit cât este de important să respecți normele de apărare împotriva incendiilor în fiecare zi, dar și în zilele de sărbători, când pericolele există la fiecare pas.

Datele statistice arată că în anul 2014 în urma jocului copiilor cu focul s-au produs 128 de incendii, iar de la începutulu anului curent focul a luat viața a trei copii.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney