Prima   |  Inițiative comunitare | Copiii se pot înscrie la tabăra de vară Energel

Copiii se pot înscrie la tabăra de vară Energel

04.05.2015   1525 Accesări  
Proiectul european Energie şi Biomasă lansează concursul de selectare a 30 de tineri din regiunea de sud a Republicii Moldova, inclusiv UTA Gagauz Yeri, pentru participare la cea de-a patra ediţie a taberei de vară Energel, ce se va desfăşura în perioada 6 - 16 iunie curent.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Mai multe semne turistice au fost inaugurate în capitală
13.11.2018   32 Accesări   
În orașul Râbnița a avut loc un seminar comun pentru cadrele didactice de pe ambele maluri ale Nistrului
12.11.2018   40 Accesări   
 
 

Participanţii la tabără vor vedea cum funcţionează tehnologiile ce produc energie din puterea soarelui, vântului, pământului, apei, vor cunoaşte persoane ce utilizează în propria casă sau întreprindere tehnologiile verzi.

„Şi în acest an, la tabăra de vară vor participa copiii din comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, în care urmează a fi instalate sisteme de încălzire pe biomasă în şcoli, grădiniţe, centre comunitare. Competiţia este deschisă pentru elevii din clasele VII - IX din oraşele Taraclia, Tvardiţa, Căinari, Căuşeni, Cimişlia, Leova, Cahul şi din satele Albota de Jos, Budăi, Ciumai, Sofievca (raionul Taraclia), Baurci, Cazaclia, Copceac şi Gaidar (UTA Gagauz Yeri)”, a declarat Lina Acălugăriţei, specialist în instruiri şi dezvoltare de capacităţi în cadrul Proiectului.

Pentru a se înscrie în concurs, tinerii urmează să completeze un formular de participare şi să întocmească o scrisoare de intenție. Dosarele pot fi completate în limbile română sau rusă şi expediate până pe 20 mai la adresa natalia.kravciuk@gmail.com.

Experienţa de voluntar(ă) sau membru(ă) activ(ă) în cadrul unui ONG, Centru pentru Tineri, Consiliu local al elevilor/tinerilor, precum şi cea de participare în activităţi de promovare a energiei eco şi a protecţiei mediului ambiant va constitui un avantaj.

Programul educaţional, precum şi cheltuielile de cazare şi alimentare sunt asigurate din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă.

Tabăra de vară Energel este o iniţiativă lansată în prima etapă de implementare a Proiectului Energie şi Biomasă. În perioada 2012-2014, au fost organizate trei ediţii ale taberei de vară, la care au participat 272 de copii din toate comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă 1.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney