Prima   |  Inițiative comunitare | „E-reciclare”: Peste cinci tone de deşeuri electronice, adunate în Chişinău

„E-reciclare”: Peste cinci tone de deşeuri electronice, adunate în Chişinău

22.06.2015   1681 Accesări  
Locuitorii Chişinăului au fost îndemnaţi, sâmbătă, să aducă echipamentele electrice şi electronice vechi sau uzate la unul dintre punctele de reciclare din capitală. Evenimentul face parte din acţiunea de colectare a deşeurilor „E-reciclare”, organizată de primăria Chişinău în toate sectoarele capitalei, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Săptămâna Limbii Italiene la Chişinău
15.10.2018   16 Accesări   
Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): o platformă de dialog și acțiune (Video)
08.10.2018   44 Accesări   
 
 

Televizoarele vechi, imprimantele, bateriile și alte echipamente de uz casnic care nu mai sunt folosite, sunt obiectele solicitate de echipa din cadrul Proiectului „E-reciclare”. Potrivit organizatorilor acțiunii, acestea nu trebuie aruncate oriunde, pentru a nu polua mediul ambiant.

Inițiativa de a colecta aceste echipamente uzate este una bună, susțin oamenii. Mai mulți locuitori din sectorul Buiucani al capitalei au adus, astăzi, la punctul de colectare, obiecte care, spun ei, nu mai sunt folosite de ani de zile. Unii au adus televizoare, alții aspiratoare, iar cei mai mulți - baterii uzate.

Potrivit specialiștilor, aceste obiecte nu sunt biodegradabile și conțin substanțe nocive care poluează aerul, apa și solul.

Reprezentanții acțiunii „E-reciclare” spun că, în sectoarele capitalei, până acum, au fost colectate peste cinci tone de deșeuri electronice, care ulterior vor fi transportate în România pentru a fi reciclate.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney