Prima   |  Inițiative comunitare | 30 de instituţii mass-media se vor autoevalua prin prisma egalităţii de gen

30 de instituţii mass-media se vor autoevalua prin prisma egalităţii de gen

14.09.2015   1462 Accesări  
30 de instituţii mass-media din, inclusiv 10 posturi TV şi radio, 20 ziare, agenţii de presă şi portaluri au fost selectate pentru participare la Programul de susţinere a mass-mediei în asigurarea egalităţii de gen, realizat de Asociaţia Presei Independente (API). Pe durata a opt luni, aceste instituţii mass-media vor fi susţinute în procesul de autoevaluare şi adaptare a conţinutului editorial pentru a asigura egalitatea genurilor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Săptămâna Limbii Italiene la Chişinău
15.10.2018   16 Accesări   
Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): o platformă de dialog și acțiune (Video)
08.10.2018   45 Accesări   
 
 

Astfel, după un ciclu de traininguri specializate, în cadrul cărora jurnaliștii au învățat tehnici de abordare echilibrată a genurilor în mass-media. În perioada septembrie 2015 – aprilie 2016, redacţiile selectate îşi vor evalua lunar conţinutul editorial din perspectiva dimensiunii de gen, colectând date şi informații specifice privind prezenţa femeilor şi a bărbaţilor în calitate de surse şi protagonişti ai materialelor jurnalistice, contextul prezentării femeilor și alte aspecte relevante pentru determinarea gradului de asigurare a egalităţii genurilor.

Consiliul de evaluare va examina rapoartele instituţiilor de presă şi va elabora recomandări pentru fiecare redacţie privind garantarea echilibrului de gen în activitatea jurnalistică. Din sursele programului, redacțiile participante vor beneficia de suport financiar pentru efectuarea acestui exercițiu de autoevaluare a conținutului editorial.

În cadrul aceluiași program de susţinere a mass-mediei în asigurarea egalităţii de gen, API urmează să monitorizeze mass-media la tema asigurării echilibrului de gen şi a prezentării femeilor migrante și să desfăşoare un ciclu de dezbateri privind rolul mass-mediei în demontarea stereotipurilor de gen din societate.

Programul este realizat de API, cu susţinerea Programului ONU „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundaţia Est-Europeană şi Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanţat de Guvernul Suediei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney