Prima   |  Inițiative comunitare | Societatea civilă solicită guvernării asigurarea egalităţii de gen

Societatea civilă solicită guvernării asigurarea egalităţii de gen

07.09.2017   507 Accesări  
Platforma pentru Egalitate de Gen şi Coaliţia Naţională „Viaţa fără Violenţă în Familie” solicitată guvernării asigurarea egalităţii de gen în contextul reformei administraţiei publice centrale. Vicepreşedinta Platformei pentru Egalitate de Gen, Valentina Bodrug-Lungu susţine că Direcţia politici de asigurare a egalităţii între femei şi bărbaţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a fost redusă la o singură secţie pe acest segment.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Săptămâna Limbii Italiene la Chişinău
15.10.2018   16 Accesări   
Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): o platformă de dialog și acțiune (Video)
08.10.2018   44 Accesări   
 
 

„Suntem total nedumeriți, deoarece atunci când ședința Guvernului a fost transmisă on-line, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a vorbit, de fapt, despre crearea direcției, ca să ne pomenim acum în Monitorul Oficial cu structura care include doar o secție de asigurare a egalității între femei și bărbați. O secție care are practic de acoperit trei politici majore – politica de promovare a egalității dintre femei și bărbați, politicile în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie și politicile legate de antitrafic”, a declarat Valentina Bodrug-Lungu.

De cealaltă parte, viceministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că Direcția politici de asigurare a egalității între femei și bărbați și-a păstrat componența și continua să-și consolideze capacitățile instituționale.

„Forma de organizare a acestei subdiviziuni din cadrul ministerului a fost menținută ca direcție. În cadrul ei intră cinci angajați cu aceleași domenii de competență ce țin de asigurarea egalității între femei și bărbați, prevenirea și combaterea violenței în familie, prevenirea și combaterea traficului de ființe umane. Ne miră aceste declarații, pentru că ele sunt nefondate în contextul direcțiilor prioritare ce țin de asigurarea egalității între femei și bărbați pe care le-a trasat ministerul”, a declarat viceministra Viorica Dumbrăveanu.

Societatea civilă cere guvernării să revadă decizia privind instituirea secției privind egalitatea de gen și să asigure prezența femeilor în raport de 40 la sută atât în rândul miniștrilor, cât și a secretarilor de stat. În acest sens au fost trimise mai multe demersuri guvernării. 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney