Prima   |  Inițiative comunitare | Copii şi tineri cu dizabilităţi din Ștefan Vodă au participat la activități de promovare a valorilor naționale

Copii şi tineri cu dizabilităţi din Ștefan Vodă au participat la activități de promovare a valorilor naționale

11.10.2017   555 Accesări  
Un grup de tineri din cadrul Centrului de servicii specializate pentru copii şi tineri cu dizabilităţi fizice din oraşul Ştefan Vodă au participat la o serie de activități creative, desfășurate în cadrul proiectului “Dor de datina străbună”. Proiectul a fost implementat de Consiliul tinerilor cu dizabilităţi prin intermediul Programului de Granturi Mici, runda a-III-a, al Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): o platformă de dialog și acțiune (Video)
08.10.2018   47 Accesări   
Proiect de instruire a cadrelor didactice în predarea drepturilor femeilor
27.09.2018   102 Accesări   
 
 

Pe durata proiectului au fost organizate diverse ateliere de creație, urmate de vernisarea unei expoziții cu vânzare a lucrărilor create de acest grup de tineri, precum și de organizarea unei excursii la Muzeul Naţional de Istorie. 

Totodată tinerii și-au propus să procure, în cadrul proiectului, și câteva costume naționale pentru a facilita participarea persoanelor cu dizabilități la diferite activități culturale. 

Proiectul a avut drept scop promovarea valorilor naționale, a istoriei neamului, datinilor străbune și portului popular în mediul tinerilor cu dizabilităţi. Totodată, atelierele de creație organizate de către specialiștii din cadrul Centrului de servicii specializate pentru copii şi tineri cu dizabilităţi au avut la bază elemente ale terapiei ocupaționale precum și tehnici de altoire a unor deprinderi fizice și motorii pentru a spori încrederea acestor tineri în forțele proprii. 

Proiectul s-a încheiat cu un eveniment festiv, unde tinerii cu dizabilități împreună cu alți voluntari au au prezentat mai multe activități artistice, care au adus în prim plan obiceiurile strămoșilor. Spre finele evenimentului voluntarele de la Ansamblul coregrafic „Busuioc” de la Centrul de creaţie a tinerilor împreună cu fetele de la Centrul de servicii specializate pentru copii şi tineri cu dizabilităţi fizice au dansat  „Hora fetelor”.  

Proiectul Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă este realizat de Asociația Generația Pro cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney