Prima   |  Inițiative comunitare | Cetăţenii vor fi mai informaţi despre UE

Cetăţenii vor fi mai informaţi despre UE

21.11.2017   701 Accesări  
Asociaţia obştească „Centrul Social-Politic European” îşi propune să lanseze un proiect de ţară, orientat spre consolidarea societăţii şi mobilizarea resurselor pentru integrarea Republicii Moldova în spaţiul european comunitar. Ei vor să le vorbească oamenilor despre beneficiile Uniunii Europene (UE).

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Instruire în domeniul egalităţii de gen pentru efectivul Armatei Naţionale
26.07.2018   91 Accesări   
Școala de vară YouthBank ediția 2018 a reunit 110 tineri de pe ambele maluri ale Nistrului
12.07.2018   141 Accesări   
 
 

„În cadrul centrului avem deja trei proiecte de ţară. În timpul apropiat va fi lansat în mod oficial. Echipa, dar şi mecanismele de realizare a ţintelor şi a sarcinilor ce sunt asumate de către noi, includ o gamă întreagă de factori şi soluţii, propuneri, oferte, proiecte foarte mari, programe strategice”, a declarat Gheorghe Constandachi, preşedintele Centrului Social-Politic European.

Potrivit reprezentanților centrului, în Republica Moldova are loc un fenomen de necunoaștere suficientă de către cetățeanul simplu a fenomenului de integrare în UE.

„Noi ne-am asumat această misiune de a lămuri, de a clarifica ce înseamnă a integra în UE. Mai mult decât o uniune de teritorii, UE este o uniune de reguli ce trebuie înțelese și acceptate de fiecare om din acest spațiu. În momentul în care acestea vor fi înțelese și va fi vizibil factorul pozitiv al lor, atunci se va construi Europa acasă”, susţine Petru Lificiu, preşedintele Comisiei ecologie, energie şi transport a Consiliului European.

Asociația obștească „Centrul Social-Politic European” recunoaşte însă că evoluția de integrare a Republicii Moldova în spațiul european depinde în mare parte de factorul politic.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney