Prima   |  Dezvoltare regională | La Chișinău a avut loc Conferința Națională eTwinning Plus: Proiecte de succes - ediția 2017

La Chișinău a avut loc Conferința Națională eTwinning Plus: Proiecte de succes - ediția 2017

18.12.2017   314 Accesări  
Conferința Națională eTwinning Plus: Proiecte de succes – ediția 2017 a avut loc, sâmbătă, 16 decembrie, la Chișinău. Evenimentul a fost organizat de către Fundația Est-Europeană, în colaborare cu Agenția Națională de Suport eTwinning Plus Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   370 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   322 Accesări   
 
 

La conferință au participat peste 80 de cadre didactice din Republica Moldova și doi ambasadori eTwinning din România.

«Evenimentul oferă participanților oportunitatea de a afla informații noi, de a-și dezvolta competențele interdisciplinare, dar și pe cele digitale, de a învăța instrumente de implicare a elevilor în realizarea proiectelor eTwinning», a declarat Dorina Andreev, director de programe la Fundația Est Europeană.

Doi ambasadori eTwinning din România și cadre didactice din R. Moldova cu experiență în implementarea proiectelor educaționale au împărtășit în cadrul conferinței experiența lor în eTwinning. Participanții au fost familiarizați cu exemple de succes în eTwinning implementate la câteva școli din Republica Moldova.

De asemenea, cei mai activi profesori implicați în proiecte eTwinning au fost premiați cu Certificatul Național de Calitate NQL și Certificatul European de Calitate EQL, iar la finalul evenimentului a fost desemnat ambasadorul eTwinning în Moldova 2017. 

Ce este eTwinning?

eTwinning este comunitatea şcolilor din Europa, parte a Programului Erasmus+ al Comisiei Europene — o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii între cadrele didactice a comunității europene. La 4 martie 2013, a fost lansat eTwinning Plus adresată ţărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova. În țara noastră, Programul este gestionat de Fundația Est Europenă desemnată de Ministerul Educaţiei în calitate de Agenţie Naţională de Suport e-Twinning Plus. La nivel european, reţeaua eTwinning include peste 529204 de cadre didactice şi peste 188646 de şcoli din 33 de ţări europene (cele 28 de state membre ale UE, Islanda, Elveţia, Norvegia, Turcia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei).

În Moldova, eTwinning în cifre, la finalul anului 2017, înseamnă:  

 

148 dintre instituțiile de învățământ din ţară înregistrate pe portalul eTwinning;

294  de cadre didactice înscrise în program, profesorii din R.M au inițiat circa 25 de proiecte;

704 proiecte implementate de către profesorii din R.M.;

100 profesori instruiți în cadrul Seminariilor de Contact organizate în colaborare  cu Centru de Suport eTwinning din România. 

207 de profesori au participat la ateliere de dezvoltare profesională la nivel național;

60 profesori au participat la seminarii de contact și ateliere de dezvoltate profesională, Conferinţe Anuale, Conferințe de Premiere la nivel internațional; 

5 profesori au obținut titlul de Ambasador eTwinning, care ulteriori vor promova activ Programul si vor oferi suport noilor eTwinneri;

 

Una dintre principalele priorități pentru anul 2018 este de a spori implicarea cadrelor didactice și a instituțiilor de învățământ din întreaga ţară în proiectele eTwinning.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney