Prima   |  Dezvoltare regională | În Moldova va fi creat primul parc pentru tehnologia informaţiei

În Moldova va fi creat primul parc pentru tehnologia informaţiei

20.12.2017   236 Accesări  
Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi crearea primului parc pentru tehnologia informaţiei „Moldova IT park”. Acesta îşi va începe activitatea de la 1 ianuarie 2018. Parcul IT este fondat pe un termen de zece ani, timp în care se planifică atragerea a circa 400 de companii IT.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
O instituţie publică va fi asigurată cu electricitate din surse regenerabile
07.03.2018   24 Accesări   
Factorii de decizie trebuie să coordoneze pentru a face faţă provocărilor legate de mediu, experţi
28.02.2018   125 Accesări   
 
 

Scopul principal al noii structuri este asigurarea unei platforme organizaţionale cu un set de mecanisme şi facilităţi inovative pentru impulsionarea creşterii industriei tehnologiei informaţiei, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea investiţiilor locale şi străine.

Parcul IT va fi unul virtual, cu posibilitatea creării în perspectivă a infrastructurii fizice. Administratorul este numit de Guvern, pe un termen de cinci ani, iar administrația are statut de persoană juridică și activează pe principii de autofinanțare.

De asemenea, Guvernul a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Administraţiei parcului şi Regulamentul de înregistrare a rezidenţilor acestuia.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney