Prima   |  Dezvoltare regională | Tehnică specială pentru colectarea deșeurilor în raionul Vulcănești

Tehnică specială pentru colectarea deșeurilor în raionul Vulcănești

09.02.2018   113 Accesări  
Administrația raionului Vulcănești a intrat în posesia unei autospeciale și a 147 de pubele pentru colectarea deșeurilor solide. Tehnica a fost achiziționată în cadrul proiectului „Optimizarea sistemului de management al deșeurilor solide în raionul Vulcănești“, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Costul proiectului a fost de 9,5 milioane de lei, precizează un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, citat de IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu sprijinul UE
12.10.2019   31 Accesări   
Savanţii moldoveni dezvoltă nanotehnologii care vor revoluţiona medicina
21.09.2019   78 Accesări   
 
 

„Managementul deșeurilor este una dintre prioritățile politicii de dezvoltare regională, iar pentru autoritățile locale asemenea proiecte sunt cele mai eficiente soluții pentru localități”, a spus secretarul de stat Dorin Andros, la ceremonia de transmitere a echipamentului.

Proiectul în raionul Vulcănești este implementat în conformitate cu „Strategia de gestionare a deșeurilor pentru anii 2013-2027”. Aceasta prevede înființarea a 8 zone pentru managementul deșeurilor în Republica Moldova. Fiecare zonă va fi dotată cu un sistem complet de gestionare a deșeurilor pentru evacuare, stații de transfer, stații de sortare etc. Elaborarea și aprobarea studiului de fezabilitate pentru Zona 1, în care sunt incluse raioanele Vulcănești și districtul Ceadâr-Lunga, a fost realizat cu sprijinul Agenției Germane de Cooperare Internațională (GIZ).

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney