Prima   |  Dezvoltare regională | Chișinăul şi Tiraspolul au semnat o decizie protocolară

Chișinăul şi Tiraspolul au semnat o decizie protocolară

15.02.2018   282 Accesări  
Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană, Cristina Lesnic şi Vitali Ignatiev, au semnat joi, 15 februarie, la Chişinău, o nouă decizie protocolară. Aceasta se referă la mecanismul de interacțiune în ceea ce ține de control veterinar şi fitosanitar. De asemenea, părțile au convenit asupra impulsionării activității grupurilor de lucru, dar şi relansarea activității a două subgrupuri, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   358 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   320 Accesări   
 
 

Într-un briefing de presă, vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat că au fost examinate realizările protocoalelor semnate în luna noiembrie 2017. În cazul a trei dintre cele cinci există evoluții pozitive. Este vorba despre chestiunile cu privire la redeschiderea podului Bâcioc-Gura-Bâcului, la școlile cu predare în limba română şi cea cu privire la apostilarea diplomelor.

Săptămâna viitoare, pe 21 februarie, Cristina Lesnic va participa, alături de Vitali Igantiev, la ședința grupului de lucru în domeniul transportului. Ulterior se preconizează organizarea unei ședințe comune cu șefii tuturor grupurilor de lucru pentru a evalua activitatea și eficiența negocierilor în acest format.

Referindu-se la înțelegerea de astăzi, reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitali Ignatiev, a spus că părțile au interacționat și până acum în domeniul controlului veterinar şi fitosanitar, dar au făcut-o într-o manieră nesistematizată. Or, prin semnarea deciziei protocolare au fost stipulate principiile de conlucrare. Părțile, dar şi partenerii europeni, au interes ca interacțiunea pe aceste domenii să aibă un caracter transparent şi să fie asigurată siguranța şi calitatea produselor.

Vitali Ignatiev a confirmat intenția de a impulsiona activitatea grupurilor de lucru pentru a obține mai multe rezultate, inclusiv în ajunul vizitei reprezentantului special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Franco Frattini.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney