Prima   |  Dezvoltare regională | Factorii de decizie trebuie să coordoneze pentru a face faţă provocărilor legate de mediu, experţi

Factorii de decizie trebuie să coordoneze pentru a face faţă provocărilor legate de mediu, experţi

28.02.2018   332 Accesări  
Dacă vrei să ai o populaţie sănătoasă, învaţ-o şi ajut-o să păstreze mediul înconjurător. Acest principiu, implementat la nivel de stat, ar putea ridica calitatea sănătăţii moldovenilor. Cel puţin asta susţin organizatorii unui Atelier Naţional care are drept scop creşterea gradului de conştientizare de către factorii de decizie a interconexiunilor dintre mediul înconjurător şi sănătate, relatează Moldova 1.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   356 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   318 Accesări   
 
 
Dezvoltarea parteneriatului strategic între factorii de decizie de nivel naţional pentru a face faţă provocărilor legate de mediu şi sănătate sunt o prioritate imediată, spun experţii Fondului ONU pentru mediu.

„Moldova şi-a asumat responsabilitatea la nivel internaţional de a implementa obiectivele de dezvoltare durabilă, iar noi venim cu asistenţă tehnică pentru a ajuta factorii de decizie să transforme Moldova, astfel încât în viitorul apropiat să fie o ţară cu mediu curat, sigur, un loc bun pentru tânăra generaţie”, a declarat expertul Fondului ONU pentru mediu, Wondwosen Asnake.

„Ideea de bază este în primul rând fortificarea conştientizării conexiunii dintre mediu şi sănătatea populaţiei şi al doilea crearea unei platforme, a unui parteneriat, pentru a discuta intersectorial acest subiect. Fiindcă sănătatea noastră depinde în primul rând de noi, cât de prietenoşi suntem noi cu mediul şi cât de prietenos este mediul faţă de noi”, a afirmat co-organizatorul Atelierului, Valentina Bodrug.

Pentru realizarea dezvoltării durabile, protecţia mediului este primordială, spun experții.

Republica Moldova a aderat la Agenda de dezvoltare durabilă a lumii până în 2030, iar asigurarea unui mediu sănătos este unul dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. La finele lunii martie, Parlamentul urmează să aprobe proiectul Strategiei naționale „Moldova 2030”.  
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney