Prima   |  Dezvoltare regională | Reglementări ajustate la standarde europene pentru produsele industriale

Reglementări ajustate la standarde europene pentru produsele industriale

13.04.2018   300 Accesări  
Reglementările tehnice naționale vor fi ajustate la standardele europene pentru introducerea pe piață a produselor industriale. Modificări și completări în acest sens au fost aprobate în mai multe hotărâri ale Guvernului, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Republica Moldova atrage tot mai mulţi turişti
11.02.2019   38 Accesări   
4,3 milioane de cetăţeni străini au vizitat anul trecut Republica Moldova
08.02.2019   31 Accesări   
 
 

Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, vor fi actualizate prevederile-cadru la utilizarea marcajului de conformitate pentru perioada tranzitorie, până la data intrării în vigoare a Acordului privind evaluarea conformității și acceptarea produselor industriale.

Se modifică și unele reglementări tehnice pentru produsele industriale, în special pentru mașinile industriale și instalațiile pe cablu care transportă persoane, dar și pentru mijloacele de măsurare, pentru siguranța jucăriilor, a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși etc.

„Ajustarea reglementărilor tehnice ne va permite să evităm crearea barierelor și să asigurăm îndeplinirea angajamentelor conform Acordului cu privire la Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător”, a subliniat ministrul.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney