Prima   |  Dezvoltare regională | Germania acordă 2 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare în localități din Moldova

Germania acordă 2 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare în localități din Moldova

06.08.2018   346 Accesări  
Guvernul Republicii Federale Germania va aloca două milioane de euro pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură și eficiență energetică în 18 localități din Republica Moldova (12 localități rurale și 6 localități urbane), amplasate în mare parte în zona de centru a țării. Orașele selectate vor obține asistență nerambursabilă până la 150 de mii de euro, iar satele – până la 75 de mii de euro, în cadrul programului de granturi „Infrastructura Socială și Eficiență Energetică 2018”, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   370 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   322 Accesări   
 
 

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanței Băncii Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) la Chișinău, tipologia proiectelor câștigătoare este diversă, de la proiecte de reparație a grădinițelor și școlilor sportive, de amenajare a zonelor de odihnă, până la cele de pavare a trotuarelor și de instalare a sistemelor de iluminat stradal.

Potrivit Mariei Flachsbarth, secretar parlamentar de stat al Ministerului de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, chiar dacă Moldova stă în fața unor mari provocări și există sate în care oamenii nu au acces la apă potabilă și obiecte de infrastructură modernă și există oameni care văd puține perspective aici, există și multe persoane care sunt preocupate de soluționarea problemelor existente. „Doresc să vă asigur că ministerul pe care îl reprezint, dar și Germania, vă vom sta alături și vă vom susține”, a spus Maria Flachsbarth în cadrul vizitei de lucru întreprinse în Moldova în perioada 2-3 august.

În cadrul proiectului „Infrastructură Socială și Eficientă Energetică” au fost realizate un număr total de 210 proiecte de dezvoltare comunitară în localități cu o populație de până la 20 de mii de locuitori din 20 de raioane din sudul și nordul Republicii Moldova, cu o valoare totală de 9,65 milioane de euro. Programul a fost  lansat în anul 2003 de către Guvernul Federal al Germaniei, fiind gestionat de către Banca Germană pentru Dezvoltare, KFW și Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney