Prima   |  Dezvoltare regională | Festival tehnologic internaţional „Mini Maker Faire” la Chișinău

Festival tehnologic internaţional „Mini Maker Faire” la Chișinău

13.10.2018   348 Accesări  
Tehnologiile ne fac viaţa mai uşoară şi mai interesantă. Pasionaţii de inovaţii au participat la festival tehnologic internaţional Mini Maker Faire. Astfel, cele mai creative invenţii în domeniul TIC, design şi meşteşugărit au fost expuse în cadrul unor ateliere organizate la Chişinău pentru al doilea an consecutiv, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   370 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   322 Accesări   
 
 
Domeniul tehnologiei nu are limite, astfel că roboţii asamblaţi şi programaţi sunt gata să fie utilizaţi la scară mare.
 
„Noi am venit cu robotul care am fost în Mexic la competiţia internaţional de robotică, la care am luat locul trei. El strânge cutiile, câte trei cutii şi le pune în anumite găuri”, Realizăm fito lămpi speciale pentru plante, creştere plantelor, cât în încăperi înguste, acasă şi sere. Ele înlocuiesc razele solare”, „O mână robotică. Mai multe platforme pentru studii, concomitent am organizat şi un workshop, se numeşte Robot Factor”, au spus participanții.
 
Vizitatorii au rămas impresionaţi şi au participat la workshop-uri.
 
„Învăţ la programare şi e foarte interesant să vedem din ce sunt făcute toate microschemele”, „Aştept să particip la workshop-ul de sudare, îmi place acest eveniment”, „Interesant, copiii au la ce se uita, pot să vadă ce să facă ei pe viitor cu mâinile lor”, au declarat vizitatorii.
 
Un punct de atracţie a fost şi lansarea rachetelor propulsate cu apă. Organizatorii spun că ideile originale sunt o investiţie în viitorul tehnologiei.
 
„Avem participanţi care expun proiectele care au lucrat în timpul anului şi companii care expun produsele lor. Promovăm tehnologia, în oricare manifestare, fie în artizanat, meşteşugărit, inginerie, IT”, a relatat coordonatorul Mini Maker Faire.
 
Primul eveniment Maker Faire a fost organizat în California în 2006. Moldova s-a alăturat acestei mişcări din 2017.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney