Prima   |  Dezvoltare regională | R. Moldova şi Lituania au semnat un Acord de cooperare în domeniul ocupării forței de muncă

R. Moldova şi Lituania au semnat un Acord de cooperare în domeniul ocupării forței de muncă

08.11.2018   117 Accesări  
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Securității Sociale și al Muncii al Republicii Lituania, Linas Kukuraitis, care se află într-o vizită oficială în R. Moldova. În cursul acesteia cei doi oficiali au semnat un Acord-cadru privind cooperarea și schimbul de informații în domeniul ocupării forței de muncă și migrației forței de muncă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu sprijinul UE
12.10.2019   22 Accesări   
Savanţii moldoveni dezvoltă nanotehnologii care vor revoluţiona medicina
21.09.2019   72 Accesări   
 
 

Conform documentului, părțile urmează să facă schimb de informații cu privire la tendințele pieței muncii, politici active privind piața muncii și serviciile de ocupare a forței de muncă, migrația forței de muncă, cercetarea și prognoza pieței muncii și implementarea proiectelor comune privind ocuparea forței de muncă.

În acest sens, specialiștii din cele două ministere de profil urmează să realizeze vizite de studii, să facă schimb de experiență și informații, să implementeze proiecte comune, astfel încât, piața forței de muncă din Republica Moldova să fie una atractivă, să fie dezvoltate noi locuri de muncă și să existe o mai bună corelare între cererea și oferta forței de muncă.

În cadrul vizitei, delegația lituaniană se va deplasa la Casa Națională de Asigurări Sociale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și la Centrul de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney