Prima   |  Dezvoltare regională | Tot mai aproape de restabilirea legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului

Tot mai aproape de restabilirea legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului

23.11.2018   132 Accesări  
Compania regională de telecomunicații Interdnestrcom ar putea să fie înregistrată sub jurisdicția Republicii Moldova și create astfel condiții pentru reluarea legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului. Guvernul a dat aviz pozitiv la o inițiativa legislativă privind modificarea articolului 97 din Legea comunicațiilor electronice, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu sprijinul UE
12.10.2019   22 Accesări   
Savanţii moldoveni dezvoltă nanotehnologii care vor revoluţiona medicina
21.09.2019   72 Accesări   
 
 

„Ajustarea legii este necesară pentru implementarea deciziei protocolare cu privire la măsurile de organizare a interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor, semnată la 25 noiembrie 2017. Prin această decizie se creează condiții pentru avansarea negocierilor privind înregistrarea sub jurisdicția Republicii Moldova a operatorului regional de telecomunicații Interdnestrcom și interconectarea telefonică între ambele maluri. Guvernul va putea oferi compensare operatorilor Orange și Moldcell pentru retrocedarea, în limitele teritoriale, a frecvențelor din banda 800 de megaherți, iar autoritatea de reglementare va înregistra în baza legislației moldovenești operatorul de la Tiraspol”, a menționat ministrul economiei și infrastructurii Chiril Gaburici.

Procesul, precum se cunoaște, are loc cu medierea OSCE.

Ministrul economiei și infrastructurii a mai adăugat că modificarea legislativă nu va avea efecte juridice directe până nu se realizează cesiunea benevolă de către operatorii naționali. Totodată, această decizie „este un semn clar că Republica Moldova face pașii necesari pentru integrarea regiunii transnistrene în câmpul său legal”.

Legătura telefonică dintre cele două maluri ale Nistrului a fost întreruptă în anul 2003.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney