Prima   |  Dezvoltare regională | Dispozitive multimedia noi procurate de o universitate din Chișinău cu sprijinul Japoniei

Dispozitive multimedia noi procurate de o universitate din Chișinău cu sprijinul Japoniei

26.11.2018   308 Accesări  
Departamentului multimedia al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice a fost dotat cu dispozitive performante, în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”. Valoarea grantului oferit de Guvernul Japoniei constituie 90,8 mii de dolari. Ceremonie de încheierea a proiectului este planificată pentru miercuri, 28 noiembrie, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   189 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   186 Accesări   
 
 

Din contul grantului au fost procurate mai multe categorii de dispozitive multimedia, printre care echipamente video – camere, accesorii pentru filmare, dar și echipamente lumini. Au fost achiziționate și echipamente editare și proiecții – blocuri de sistem, monitoare, proiectoare cu accesorii, ecran profesional. Departamentul a fost dotat și cu software, trei programe profesionale. Totodată, în cadrul acestui proiect câteva poziții au fost procurate din sursele proprii ale AMTAP în sumă totală de 4,7 mii de dolari.

Dotarea universității cu dispozitive multimedia va fortifica capacitatea instituției de instruire și formare profesională a noilor promoții de regizori, directori de imagine, editori, regizori de sunet și producători de film și TV. De asemenea, va asigura o bună colaborare cu facultăți din alte instituții de profil, precum și va permite buna organizare, înregistrare și promovare a diverselor evenimente culturale: festivaluri de film și teatru, concerte, expoziții etc.

Ceremonia oficială de finalizare a proiectului  va avea loc pe 28 noiembrie, în incinta Facultății Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova, începând cu ora 16.00. La eveniment va participa și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, care va vizita studioul de filmare și sălile de montaj și proiecție în cadrul Departamentului multimedia al Facultății pentru a se familiariza cu rezultatele proiectului.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney