Prima   |  Dezvoltare regională | Domeniul securității aeronautice va fi armonizat cu reglementările europene

Domeniul securității aeronautice va fi armonizat cu reglementările europene

25.11.2018   108 Accesări  
Domeniul securității aeronautice din Republica Moldova va fi armonizat cu reglementările europene. Parlamentul a votat astăzi, în lectură finală, proiectul noii legi privind securitatea aeronautică.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu sprijinul UE
12.10.2019   22 Accesări   
Savanţii moldoveni dezvoltă nanotehnologii care vor revoluţiona medicina
21.09.2019   72 Accesări   
 
 

Documentul stabilește cerințe și standarde noi ce vizează protecția aviației civile împotriva actelor de intervenție ilicită. Prevederile se vor aplica aeroporturilor situate pe teritoriul Republicii Moldova, care nu sunt folosite în scopuri exclusiv militare, operatorilor aerieni, inclusiv transportatorilor aerieni, care furnizează servicii în aeroporturi, precum și tuturor entităților care aplică standarde de aeronautică. 

Legea impune terminologia europeană în domeniul securității aeronautice și conține reglementări ce prevăd implementarea prevederilor din convențiile internaționale la care Republica Moldova a aderat. În noul document nu va mai fi expusă exhaustiv lista echipamentelor de securitate, ceea ce va permite utilizarea echipamentelor performante pe măsura modernizării acestora. Legea mai conține un capitol complex, care stipulează în detaliu activitățile de evaluare a eficienței măsurilor de securitate aeronautică.

Documentul mai prevede articole noi care se referă la securitatea cibernetică în domeniul aviației civile și controlul de securitate al proviziilor de bord.

Legea va intra în vigoare la șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney