Prima   |  Dezvoltare regională | Domeniul securității aeronautice va fi armonizat cu reglementările europene

Domeniul securității aeronautice va fi armonizat cu reglementările europene

25.11.2018   278 Accesări  
Domeniul securității aeronautice din Republica Moldova va fi armonizat cu reglementările europene. Parlamentul a votat astăzi, în lectură finală, proiectul noii legi privind securitatea aeronautică.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   370 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   322 Accesări   
 
 

Documentul stabilește cerințe și standarde noi ce vizează protecția aviației civile împotriva actelor de intervenție ilicită. Prevederile se vor aplica aeroporturilor situate pe teritoriul Republicii Moldova, care nu sunt folosite în scopuri exclusiv militare, operatorilor aerieni, inclusiv transportatorilor aerieni, care furnizează servicii în aeroporturi, precum și tuturor entităților care aplică standarde de aeronautică. 

Legea impune terminologia europeană în domeniul securității aeronautice și conține reglementări ce prevăd implementarea prevederilor din convențiile internaționale la care Republica Moldova a aderat. În noul document nu va mai fi expusă exhaustiv lista echipamentelor de securitate, ceea ce va permite utilizarea echipamentelor performante pe măsura modernizării acestora. Legea mai conține un capitol complex, care stipulează în detaliu activitățile de evaluare a eficienței măsurilor de securitate aeronautică.

Documentul mai prevede articole noi care se referă la securitatea cibernetică în domeniul aviației civile și controlul de securitate al proviziilor de bord.

Legea va intra în vigoare la șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney