Prima   |  Dezvoltare regională | Chişinăuienii pot decide ce zone de agrement vor fi amenajate în acest an

Chişinăuienii pot decide ce zone de agrement vor fi amenajate în acest an

19.02.2019   323 Accesări  
Primăria municipiului Chişinău solicită din nou opinia cetăţenilor. De această dată este vorba despre selectarea zonelor de agrement din sectorul Ciocana al capitalei ce urmează a fi amenajate în 2019. Participanţii la sondaj sunt îndemnaţi să voteze două din cele trei variante propuse de municipalitate, amenajarea „scuarului Maria Drăgan”, cu viziune panoramică, scuarul din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29 sau iluminarea decorativă a aleii din bulevardul Mircea cel Bătrân. În reparaţie vor intra doar obiectivele care vor acumula cele mai multe voturi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   356 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   318 Accesări   
 
 

Părerile locuitorilor din sectorul Ciocana sunt divizate, unii îşi doresc scuaruri, alţii iluminarea decorativă a aleii principale. Totuşi, oamenii spun că trebuie să tindem spre modernizarea zonelor de agrement, la fel ca în ţările europene.

„Consider că pe Maria Drăgan să fie construit ceva pentru copii de exemplu oamenii o să aibă unde să vină să se odihnească”, a spus un bărbat.  

„Mai bine aleea să fie modernizată. Dorim să vedem schimbări. Pentru copii va fi interesant să iasă la plimbare”, spune o femeie.

Între timp, unii locuitori din sectorul Ciocana au şi alte doleanţe către autorităţile locale.

„Am avea nevoie de un parc dacă sincer, pentru plimbări cu copiii. Aleea nu este cea mai potrivită pentru plimbări, din cauza maşinilor care circulă pe ambele părţi”, a spus o mămică.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a menţionat că s-a mers pe alegerea unor obiective dorite de chişinăuieni, pentru a avea siguranţa că acestea vor fi finalizate. 

„Din experienţa de anii precedenţi prea multe obiective am început să le finanţăm şi nu le-am dus la capăt. Mai bine investim cinci milioane într-un loc, îl faci ca lumea, astfel încât să nu tragi trei sau cinci ani de zile după asta câte puţin, hai încă o alee, încă un felinar, încă un havuz”, a declarat primarul interimar, Ruslan Codreanu.  

Ultima dată când municipalitatea a cerut părerea cetăţenilor, la fel, printr-un sondaj a fost la sfârşitul anului trecut, când s-a stabilit ce fel de brad urma să fie instalat în centrul oraşul, artificial sau natural. În acest an, Primăria Chişinău a alocat câte cinci milioane de lei pentru modernizarea fiecărui sector al Capitalei. Banii sunt destinaţi pentru amenajarea parcurilor şi scuarurilor.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney