Prima   |  Dezvoltare regională | UE acordă finanţare pentru proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială

UE acordă finanţare pentru proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială

21.03.2019   202 Accesări  
Comunităţile amplasate în dreapta şi stânga Nistrului sunt încurajate să înainteze spre finanţare proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială. Uniunea Europeană va finanţa modernizarea a estimativ cinci obiecte de infrastructură socială pe fiecare mal, în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu sprijinul UE
12.10.2019   22 Accesări   
Savanţii moldoveni dezvoltă nanotehnologii care vor revoluţiona medicina
21.09.2019   72 Accesări   
 
 

Propunerile de proiect trebuie să vizeze modernizarea instituţiilor sociale, cum ar fi cele cu profil medical, cultură, sport sau învăţământ. De asemenea, este vorba despre proiecte de reabilitare a infrastructurii comunitare critice: reţele de aprovizionare cu apă, canalizare, sisteme de gestionare a deşeurilor, iluminare stradală şi altele.

O singură localitate sau câteva localităţi de pe acelaşi mal pot depune dosarul pentru finanţare în valoare de până la 80 de mii de euro, din fondurile UE. Cererile comune, elaborate de comunităţile de pe diferite maluri vor fi finanţate cu până la 125 de mii de euro.

Cerinţele, criteriile de selectare, lista localităţilor eligibile şi alte detalii pot fi consultate pagina PNUD. Termenul limită de depunere a dosarelor este 8 aprilie.

Cea de-a cincea etapă a Programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a încrederii” a fost lansată în ianuarie 2019. De la iniţierea Programului, în anul 2009, peste 80 de obiecte de infrastructură socială de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost renovate şi dotate cu echipament, printre care case de cultură, centre medicale, complexe sportive, şcoli, grădiniţe.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney