Prima   |  Dezvoltare regională | 4 milioane de euro pentru proiectele moldo-ucrainene în domeniul social-economic

4 milioane de euro pentru proiectele moldo-ucrainene în domeniul social-economic

12.12.2013   76 Accesări   IPN
Uniunea Europeană oferă 4 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectelor comune moldo-ucrainene în domeniul social-economic. Alexei Sekarev, liderul de echipă în cadrul Programului de Susţinere a Cooperării Teritoriale a Parteneriatului Estic, a comunicat jurnaliştilor că această finanţare acoperă întreg teritoriul Republicii Moldova, iar proiectele pot fi înaintate inclusiv de către locuitorii din regiunea transnistreană, transmite IPN.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

vezi mai mult
Campania „Hai la mine acasă”, lansată pentru promovarea turismului
13.08.2019   29 Accesări   
Peste 45 de tineri din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană
05.08.2019   93 Accesări   
 
 

Pentru a putea accesa fondurile destinate proiectelor, partenerii moldoveni şi  ucraineni trebuie să elaboreze propuneri comune şi să depună o cerere. Un proiect poate fi finanţat cu cel mult 250 de mii de euro.

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serhii Pyrozhkov, a declarat, în cadrul unei conferinţe regionale, că, indiferent de alegerea geopolitică a Ucrainei, colaborarea moldo-ucraineană va continua.

Scopul Programului de Susţinere a Cooperării Teritoriale a Parteneriatului Estic constă în crearea condiţiilor favorabile pentru desfăşurarea programelor de cooperare teritorială între Azerbaijan - Georgia, Armenia - Georgia, Belarus - Ucraina şi Moldova - Ucraina, ţinând cont de specificul fiecărei regiuni, precum şi consolidarea capacităţilor organismelor locale şi regionale şi a organizaţiilor societăţii civile, în procesul de elaborare şi realizare a proiectelor de cooperare teritorială transfrontalieră. Uniunea Europeană a alocat în acest program 12,5 milioane de euro. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney