Prima   |  Dezvoltare regională | Startup Weekend Women Chișinău 2019 a întrunit 30 de tinere care timp de 54 de ore au lucrat la dezvoltarea unei idei de startup

Startup Weekend Women Chișinău 2019 a întrunit 30 de tinere care timp de 54 de ore au lucrat la dezvoltarea unei idei de startup

01.06.2019   453 Accesări  
În cadrul ediției curente a Startup Weekend Women Chișinău au fost prezentate 18 idei de startup, dintre care 6 idei au intrat în finală. Competiția s-a desfășurat în perioada 24-26 mai și a culminat cu prezentarea produselor în fața unui juriu competent.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   365 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   321 Accesări   
 
 
Cele mai interesante idei de startup-uri au fost premiate cu burse pentru participarea la UpFactory, vouchere din partea Visitor Analytics și abonamente la Generator Hub. Ideile câștigătoare au fost selectate conform criteriilor competiției: model de afaceri, validarea clientului, execuție și design.
 
Câștigătoare a Startup Weekend Women Chișinău 2019 au devenit următoarele proiecte:
 
Locul III -  "Get Your Cheese".
 
Get your cheese, un proiect care ajută utilizatorii să-și creieze interactiv o nouă carieră. Produsul este dedicat profesioniștilor care au decis să facă o schimbare nu doar a job-ului ci și a domeniului de activitate. Platforma îi va ajuta pe utilizatori să afle dacă un anumit loc de muncă este potrivit pentru ei și dacă merită să aloce timpul lor pentru asta.
 
Locul II  -  "Art Café".
 
Art Café, un program gândit să ofere suport potențialului creativ din regiune. Programul este destinat persoanelor creative care se află în căutarea unei comunicări eficiente cu alți oameni creativi. Startup-ul își propune să deschidă o cafenea cu produse de patiserie care să adune persoanele interesate la aceeași masă cu un designer, artist sau scriitor. 
 
Locul I - "Organic life BOX".
 
Organic Life BOX, un proiect care creează și vinde cutii cu produse ecologice agricole locale. Eco-box înseamnă livrarea la domiciliu a bunurilor ecologice în cutii speciale. Oricine va putea să comande produse complet naturale mulțumită startup-ului Organic Life BOX.
 
De notat că Startup Weekend Women Chișinău 2019 a fost un eveniment multilingv, unde s-a comunicat în engleza, română și rusă.  La acestă ediție a competiției, pe lângă competitorii din dreapta Nistrului, au fost și 17 participanți din regiunea transnistreană..
 
Mai precizăm că participanții la ediția din acest an a Startup Weekend Women Chișinău au beneficiat de serviciile a 6 mentori cu experiență, care au oferit feedback și expertiză. Este vorba de Mariana Gurghiș (Amarela), Viorica Cerbuca (NIKA Generation), Olesea Fortuna (GEN Moldova), Corina Știrbu  (Visitor Analytics),  Olesea Lungu  (Digital Agency "PROVISION") și Cătălina Catană (antreprenor, facilitator de inovare, entuziast în educație).
 
Startup Weekend Women este constituit dintr-o serie de evenimente, menite să susțină femeile în intenția lor de a cunoaște mai bine lumea tehnologică și antreprenorială într-un mediu sigur.
 
Evenimentul a fost organizat de Generator Hub cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Suedia, și partenerii Orange Systems, UN Women Moldova, Dreamups, Visitor Analytics și Business Center Kentford.
 
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney