Prima   |  Dezvoltare regională | A fost lansat un nou program de granturi pentru diasporă

A fost lansat un nou program de granturi pentru diasporă

06.09.2019   536 Accesări  
O nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH) pentru Subprogramul Proiecte inovative ale diasporei a fost lansată de Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat. Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 septembrie 2019, transmite MOLDPRES.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
23.12.2019   806 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
16.12.2019   641 Accesări   
 
 

În cadrul subprogramului respectiv vor fi finanțate proiecte ale specialiștilor din diasporă, cu scopul implementării în Republica Moldova a proiectelor și activităților cu caracter inovator din diferite domenii, bazate pe transferul de cunoștințe, experiențe și bune practici internaționale. Termenul de implementare a proiectului este de la două săptămâni până la două luni. 

Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 50 de mii de lei.

Pentru finanţare vor fi eligibile domenii cum ar fi – educație,  medicină și sănătate, cultură și arte, administrarea afacerilor, tehnologii informaționale și comunicații, dezvoltarea urbană și rurală, arhitectură și design,  inginerie,  cercetare științifică, antreprenoriat social, administrare publică, comunicare, jurnalism și relații cu publicul.

Proiectele pot fi depuse doar de către membrii diasporei, cetățeni ai Republicii Moldova, iar activitățile urmează a fi desfășurate doar pe teritoriul ţării noastre. Persoanele interesate de subprogram vor depune dosarele prin intermediul unui Formular online. Dosarele care nu sunt însoțite de toate documentele solicitate în apelul pentru propuneri de proiect nu vor fi considerate eligibile și nu vor fi prezentate Comisiei de evaluare.

Câștigătorii granturilor vor fi anunțați atât personal, cât și pe pagina oficială a BRD, și vor primi sprijin informațional din partea instituţiei,  în vederea implementării cu succes a proiectelor.

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova, aflați peste hotare, și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare  în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a. Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în R. Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney