Prima   |  Dezvoltare regională | Şcoala de meserii din Todireşti sărbătoreşte 110 ani de la fondare

Şcoala de meserii din Todireşti sărbătoreşte 110 ani de la fondare

10.05.2014   1800 Accesări  
Profesia de mecanizator se învaţă cu tragere de inimă la şcoala de meserii din Todireşti, Anenii Noi. Instituţia şi-a întrerupt activitatea doar în anii de război. La cei 110 ani, şcoala are tradiţii şi profesori de marcă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Moldovenii vizitează tot mai multe monumente şi vinării
15.05.2019   28 Accesări   
Cinci ani de la liberalizarea regimului de vize cu UE
28.04.2019   56 Accesări   
 
 

Tineri şi tinere vin cu drag să învețe la şcoala de meserii. Ei spun că profesiile de tractorist şi mecanic auto le ajută să capete cunoştințe suficiente ca să mențină tehnica într-o stare bună.

Mihail Catan este profesor de mecanică de 47 de ani. El a creat un laborator cu piese și noduri necesare pentru  lecțiile  practice.  Sute de elevi și-au transpus cunoștințele în practică.

„După ore teoretice facem lecții de laborator, după lecții laborator - facem lecții practice”, specifică profesorul Mihail Catan.

Absolvenții au revenit la aniversarea şcolii cu diverse daruri. Unii au adus în dar simboluri naționale, alții - motorină pentru lecțiile practice.

Tineri din trei raioane: Ialoveni, Criuleni și Anenii Noi își fac studiile la școala de meserii din Todirești, care sărbătorește 110 ani de la fondare. 85 de tineri își vor primi diplomele de absolvire în acest an.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney