Prima   |  Dezvoltare regională | (FOTO) Foișor și a unei belvedere la Zimbrăria din Pădurea Domnească

(FOTO) Foișor și a unei belvedere la Zimbrăria din Pădurea Domnească

15.11.2013   161 Accesări   ADR Nord
Ședința de recepție la terminarea lucrărilor de construcție a unui foișor și a unei belvederi în cadrul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), a avut loc pe teritoriul Rezervației Naturale Pădurea Domnească, la zimbrărie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu sprijinul UE
12.10.2019   31 Accesări   
Savanţii moldoveni dezvoltă nanotehnologii care vor revoluţiona medicina
21.09.2019   78 Accesări   
 
 

În acest sens, o comisie de recepție formată din președintele raionului Glodeni, Valeriu Țarigradschi, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, șeful Secției management proiecte ADR Nord, Constantin Bândiu, vicepreședintele raionului Glodeni, Ion Maican, și directorul rezervației naturale „Pădurea Domnească", Denis Eremciuc, s-au întrunit într-o ședință pe teritoriul Rezervației Naturale Pădurea Domnească.

La eveniment au mai participat responsabilul tehnic, Ion Leahu, Inspectorul de Stat în Construcție, Mihai Bejenaru, și reprezentanți ai serviciilor desconcentrate în teritoriu.

Membrii comisiei de recepție au analizat calitatea lucrărilor efectuate și au semnat procesele-verbale. În rezultat, obiecții majore privind calitatea lucrărilor nu au fost înregistrate.

Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească" este finanțat din sursele FNDR. Proiectul conține două obiective: (1) Zimbrărie și (2) popasul turistic La Fontal. La zimbrărie au fost construite un panou informativ, un punct informativ (foișor) și o punte de vizionare a zimbrilor (belvedere). Pentru anul viitor sunt preconizate executarea lucrărilor la obiectivul turistic La Fontal.

Solicitantul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească" este Consiliul Raional Glodeni. Proiectul se înscrie în prioritatea III din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a atractivităţii turistice. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităţilor turistice, culturale şi de agrement, care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă, a veniturilor alternative, precum şi la diversificarea activităţii în spaţiul rural. Valoarea totală a proiectului este de 4 632,1 mii lei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney