Prima   |  Dezvoltare regională | 350 de primari şi funcţionari publici din Moldova, instruiţi într-un proiect al Ligii Studenţilor Basarabeni din Ploieşti

350 de primari şi funcţionari publici din Moldova, instruiţi într-un proiect al Ligii Studenţilor Basarabeni din Ploieşti

23.05.2015   1444 Accesări  
Circa 350 de primari şi funcţionari publici din Republica Moldova au fost informaţi cu privire la avantajele financiare ale integrării europene a statului nostru, în cadrul campaniei „Tineri pentru viitor”, lansată de Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Au fost stabilite noi relaţii de cooperare în Euroregiunea „Prutul de Sus”
29.04.2018   235 Accesări   
eTwinning Plus Moldova: încă trei profesoare au beneficiat de instruire peste hotare
17.04.2018   93 Accesări   
 
 

Solicitați de TRM.MD, organizatorii proiectului au menționat că la programul „Tineri pentru viitor” au participat circa 350 de primari și funcționari publici din opt raioane ale țării: Strășeni, Criuleni, Râșcani, Soroca, Cimișlia, Ștefan-Vodă, Leova, Cantemir .

„Prin această campanie am încercat să transmitem primarilor că ei sunt acea verigă forte a statului care ar trebui să conștientizeze avantajele financiare ale integrării europene. Odată ce se va deschide unda verde în accesarea fondurilor europene, să fie bine pregătite pentru a acumula fonduri pentru bugetul localității”, a declarat pentru TRM.MD Iacob Cerlat, fondatorul Ligii Studenților Basarabeni din Ploiești.

Iacob Cerlat a menționat că astfel, raioanele se vor putea dezvolta, oferind condiții de trai decente locuitorilor. „Ne dorim ca Republica Moldova să devină un stat prosper, în care tinerii să se poată încadra în câmpul muncii după ce își termină studiile și nu să fie nevoiți să plece peste hotare”, a subliniat tânărul.

Campania „Tineri pentru viitor”, inițiată de Liga Studenților Basarabeni din Ploiești, se dorește a fi un instrument de informare a societății civile și autorităților locale din Republica Moldova, cu privire la însemnătatea profundă și benefică a implementării prevederilor Acordului de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney