Prima   |  Dezvoltare regională | Galeriile subterane Mileștii Mici, comparate cu Disneyland-ul

Galeriile subterane Mileștii Mici, comparate cu Disneyland-ul

18.09.2017   239 Accesări  
Republica Moldova este renumită pentru vinurile sale. Turiștii sunt mai ales atrași de galeriile subterane Mileștii Mici, pe care publicația Food&Wine le compară cu parcul de distracții Disneyland.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
eTwinning Plus Moldova: încă trei profesoare au beneficiat de instruire peste hotare
17.04.2018   25 Accesări   
Raport UE: Moldova a demonstrat progrese, dar mai sunt multe de făcut
06.04.2018   31 Accesări   
 
 

Într-un articol publicat vineri, Food&Wine precizează că Republica Moldova este unul dintre cele mai puțin vizitate state din Europa, dar se mândrește cu cea mai mare cramă din lume, aspect atestat în Cartea Recordurilor, și cu cea mai mare densitate de podgorii de pe glob, cu 30 de soiuri de struguri, de la Rara Neagră la Pinot Noir, relatează InfoPrut.ro

Food&Wine numește crama Mileștii Mici „împărăția vinului” și semnalează că odată depășite porțile către fortăreața de tip feudal, după rostirea formulei magice „Sesam, deschide-te!”, orice turist descoperă în tunelurile de peste 200 de km „peștera plină de comori”.

Food&Wine semnalează că în galeriile subterane apar mereu elemente neașteptate, precum un violonist sau un acordeonist în camera de degustare a vinurilor.

Totodată, publicația notează că vinul beneficiază de propria sărbătoare în Republica Moldova – este vorba despre Ziua Națională a Vinului – în primul final de săptămână al lunii octombrie, atunci când micii producători, dar și vinăria Mileștii Mici își etalează colecțiile.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney