Prima   |  Dezvoltare regională | Trei profesoare din Republica Moldova au participat la o conferință internațională desfășurată la Atena

Trei profesoare din Republica Moldova au participat la o conferință internațională desfășurată la Atena

03.10.2017   475 Accesări  
Trei cadre didactice din Republica Moldova au participat la Conferința tematică cu genericul Learning to think in a digital society, care a avut loc în Grecia, Atena, în perioada 28-30 septembrie, 2017.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
A fost lansat un proiect de monitorizare transfrontalieră a râurilor Nistru şi Prut
13.11.2018   16 Accesări   
R. Moldova şi Lituania au semnat un Acord de cooperare în domeniul ocupării forței de muncă
08.11.2018   28 Accesări   
 
 

În cadrul acestei conferințe tematice accentul a fost pus pe abilitățile de gândire computațională. Gândirea computațională reprezintă o aptitudine și un set de competențe universal aplicabile, pe care toată lumea, nu doar oamenii de știință din domeniul calculatoarelor, ar trebui să le învețe și să le folosească, iar acest lucru este evidențiat în Cadrul european de referință privind competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții.

eTwinning, cea mai mare rețea de profesori din Europa, a promovat mult timp ideile inovării, creativității și gândirii critice. În cadrul acestei conferințe tematice, s-a făcut o prezentare generală a conceptelor și aplicațiilor de gândire computațională, dezvăluind potențialul său pentru cei implicați în învățământul obligatoriu și prezentând modul în care eTwinning poate contribui la acest proces.

Principalele obiective ale Conferinței tematice au fost:

Introducerea în aplicarea gândirii computaționale în educație și a modului în care aceasta poate permite elevilor să gândească diferit în timp ce rezolvă problemele și să analizeze problemele de zi cu zi dintr-o perspectivă diferită.

Pregătirea profesorilor pentru a facilita utilizarea gândirii computaționale în școli și în activitățile lor eTwinning.

Timp de trei zile participanții au folosit aplicații de codificare pentru copii, au explorat conceptul de Ubiquitous computing, calculatoarele mobile și internetul pentru a promova educația STEM, au construit mașina timpului, dar au vizitat și partea istorică a orașului Atena.

La conferință au fost prezenți profesori de diferite discipline, iar multiculturalitatea și diversitatea limbilor, aptitudinilor și experienței au creat o atmosferă excepțională pentru oricare dintre participanți.

Această conferință a demonstrat din nou importanța platformei eTwinning în școlile din Republica Moldova.

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană.Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Ministerul Educației al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în R. Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney